Quantcast
Channel: انجمن تفریحی تک دختر - سرگرمی، تصاویر، عکس مذهبی، عکس های تک دختر، اس ام اس، اصن یه وضی، تفریحی، ترول، تصاویر جالب، کاریکاتور طنز، منطقه آزاد، شعر، داستان كوتاه، مطلب جدید، موبايلستان، نرم افزار، بازي های اندروید، طنز، بازی، معرفی بازی، دانلود بازی، کلیپ، مذهبی، نرم افزار، ورزشي، خاطرات خوشمزه، فرهنگی-هنری، معرفی نرم افزار، دانلود نرم افزار، بازی آنلاین، ♥♥تالار رسمی هواداران استقلال!♥♥، داستان، تاریخ ایران و جهان، حاشیه های سینما، مجله خبری، اقتصادی، اجتماعی، تکنولوژی، حوادث، ورزشی، سایر، اطلاعات عمومی، فیلم ها و سریال ها، سینما و تلویزیون، فال و طالع بینی، عکس بازیگران، بیوگرافی بازیگران، عاشقانه، عکس های عاشقانه، جملات عاشقانه، اس ام اس های عاشقانه، اشعار عاشقانه، بيوگرافي ورزشكاران، عكس ورزشكاران، صحنه هاي ورزشي، خانه داری و دکوراسیون، آموزش اشپزي، ترفند هاي خانه داري، مد و زيبايي، مدل لباس، مدل مو، شيك پوش بودن در عين با حجاب بودن، حیوانات خانگی، تصاویر طبیعت
Viewing all 13198 articles
Browse latest View live

افت تاریخی بورس

$
0
0
 
اخبار اقتصادی - افت تاریخی بورس/ شاخص کل 1900 واحد زمین خورد

شاخص کل بورس در 2 روز معاملاتی گذشته1900 واحد عقب برگشت و بیشترین افت تاریخ بازار سرمایه را در سال 93 به ثبت رساند.روز گذشته به واسطه وجود اخبار و شایعاتی در مورد مسائل سیاسی شاخص کل با افت 983 واحدی و صف فروش اکثر نمادها همراه شد و امروز هم نوسان آن ادامه‌دار شد و شاخص با عقب‌گرد به کانال 72 هزار واحدی در مجموع بزرگترین افت تاریخ بازار سهام در سال 93 را به ثبت رساند.

بر اساس این گزارش در حالی شاخص کل به کانال 72 هزار واحد بازگشته که ارزش معاملات چیزی حدود 160 میلیارد تومان بود.

در جریان معاملات امروز پالایش نفت بندرعباس، هلدینگ گسترش نفت و گاز پارسیان، هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی تأمین، بانک پاسارگاد، گروه مپنا، سرمایه‌گذاری غدیر و بانک پارسیان بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص داشتند؛ همچنین امروز هلدینگ خلیج فارس با صف فروش سنگین به کار خود پایان داد و در مجموع این نماد 180 هزار سهم معامله داشت.

همچنین با وجود کاهش قیمت اکثریت بازار برخی نمادها از جمله پارس الکترونیک، شکر شاهرود، قند نیشاور، قند شیرین خراسان، کارخانجات قند قزوین، فرآورده‌های غذایی و قند پیرانشهر، قند اصفهان و پست بانک ایران بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

در معاملات امروز گروه بهمن، گروه صنعتی پاکشو، نبرد و قطعات فولادی، گلوکزان، پست‌بانک، فنرسازی خاور و سیمان فارس برترین تقاضا و در مقابل صنایع پتروشیمی خلیج فارس، نیرو ترانس، معادن بافق، بهنوش، پارس پامچال، افست و صنایع آذرآب برترین عرضه بازار را به خود اختصاص دادند.

در معاملات فرابورس هم هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، ذوب‌آهن اصفهان، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی جم، پتروشیمی مارون و پالایش نفت لاوان بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص گذاشتند.

در این بازار اوراق امتیاز تسهیلات خرید مسکن با افت 5 درصدی قیمت به کار خود پایان دادند.

آمار تاسف بار دندان مصنوعی در ایران

$
0
0
 اخباراجتماعی - آمار تاسف بار دندان مصنوعی در ایران

دندانپزشک عضو شورای بسیج جامعه پزشکی گفت‌:در کشور آلمان، ۸۲ درصد افراد ۶۰ سال به بالا از دندان‌های خودشان استفاده می‌کنند،در حالیکه در ایران کاملاً برعکس است.‎همچنین، آموزش دندانی در پادگان‌های نظامی مورد غفلت ‏قرار گرفته است.به گزارش تسنیم، منصور کاشانی دندانپزشک عضو شورای بسیج جامعه پزشکی اظهار داشت: اگر آمار پوسیدگی‌های دندانی را بررسی کنیم، می‌بینیم که متاسفانه از این نظر در دنیا ‏رتبه بسیار بالایی را داریم و هنوز به مرحله ای نرسیده ایم که بتوانیم ادعا کنیم، بهداشت دهان و دندان برای خانواده‌های ایرانی یک موضوع مهم و ‏جدی تلقی می شود. البته باید گفت هنوز قشر باسوادی هم در جامعه هستند که از مراقبت‌های دهان و دندانی بی اطلاع هستند‎.‎

این دندانپزشک عضو شورای بسیج جامعه پزشکی ادامه داد: اگر در همه بیماری‌ها پیشگیری را بر درمان مقدم بشماریم، اصل اقتصاد مقاومتی را در کار پزشکی رعایت کرده ایم. بنده معتقدم، ‏چنانچه در نظام سلامت چنین کاری انجام شود، می‌توان هزینه‌ها را در کار پزشکی تا 30 درصد پایین آورد‎.‎

کاشانی افزود: جهت نیل به این هدف باید برنامه مدونی را در وزارت بهداشت و درمان، نیروهای مسلح و بسیج جامعه پزشکی ایجاد کنیم ‏تا آموزش چگونگی پیشگیری از رشد بیماری‌ها را مدنظر قرار داده باشیم‎.‎

ضرورت آموزش مراقبت‌های بهداشتی دهان و دندان در مدارس و پادگان‌ها
وی با مثال زدن به کارگیری کادر دندانپزشکی در مدارس جهت آموزش مراقبت‌های بهداشتی دهان و دندان از همان سنین پایین، گفت: نباید تصور ‏کنیم که فقط باید به بچه‌های مدرسه آموزش‌های مربوط به دندانپزشکی داد، بلکه آموزش در پادگان‌های نظامی برای بزرگسالان نیز واقعاً مورد غفلت ‏قرار گرفته است، در صورتی که نیازی مبرم است‎.‎

کاشانی با تاکید بر ضرورت آموزش برای همه مقاطع و همه افراد در مساجد و مدارس و جاهایی که تجمع مردم بسیار است، گفت: این کار کمک ‏بسیاری به کم شدن نیاز مردم به دندانپزشکی و هزینه‌های متعاقب آن می کند. دانش شخصی می‌تواند جلوی حاد شدن بیماری را بگیرد، لذا با توجه به ‏صحبت‌های رهبر معظم انقلاب به مقوله اقتصاد مقاومتی این سیر در مسائل پزشکی و دندانپزشکی دارای اهمیت فراوان است‎.‎

بی اطلاعی قشر باسواد جامعه از مراقبت‌های دندانپزشکی
عضو شورای بسیج جامعه پزشکی اصفهان در ادامه بی اطلاع بودن قشر باسواد جامعه نسبت به مسایل دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: زمانی که من در ‏گروه پزشکی به سفر حج مشرف شده بودم، یک برنامه ای به نام‎ Morning report ‎یا کارتابل صبحگاهی وجود داشت که در این برنامه همه پزشکان ‏و پیراپزشکان و کادر ورزیده پرستاری و غیره حضور داشتند. برای آنها از مسایل مربوط به دندانپزشکی و مسایل دهان و دندان صحبت کردم و در نهایت ‏مستمعین که همه به لحاظ اجتماعی افراد باسوادی تلقی می‌شوند اعلام کردند که از مسائل مربوط به دندان و راه‌های پیشگیری از پوسیدگی اطلاعی ندارند‎.‎

وی با تاکید بر مقدم بودن پیشگیری بر درمان گفت: اگر برای پیشگیری سوبسیدی را پرداخت کنیم؛ آنگاه مجبور نخواهیم شد سوبسیدی برای درمان ‏بپردازیم چرا که اینها هزینه‌های سرانه ای برای آحاد مردم محسوب می‌شود.‎

هنوز بهداشت دهان و دندان برای خانواده‌های ایرانی یک موضوع مهم و جدی تلقی نمی‌شود
کاشانی گفت: اگر آمار پوسیدگی‌های دندانی را بررسی کنیم، می‌بینیم که متاسفانه از این نظر در دنیا رتبه بسیار بالایی را داریم. در کشور ما ‏میزان نگهداری دندان و بهداشت دهان و دندانی در سنین بالا به نسبت مردمی که در کشورهایی مانند آلمان، فرانسه و غیره زندگی می‌کنند ضعیف ‏است. هنوز به مرحله ای نرسیده ایم که بتوانیم ادعا کنیم، بهداشت دهان و دندان برای خانواده‌های ایرانی یک موضوع مهم و جدی تلقی می‌شود.‎

عضو بسیج جامعه پزشکی خاطرنشان کرد: طبق یک آمار در کشور آلمان، تعداد افرادی که در سنین 60 سال به بالا از دندان‌های خودشان استفاده می‌کنند، ‏قریب به 82 درصد است. در صورتی که در ایران کاملاً برعکس این قضیه است‎

آخرین وضعیت بیمه معتادان

$
0
0
 اخبار اجتماعی - آخرین وضعیت بیمه معتادان

معاون اداری مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر آخرین وضعیت بیمه معتادان را تشریح و اظهار کرد: به این منظور 300 میلیارد ریال در قانون بودجه لحاظ شده است.به گزارش فارس، سید مجید حسینی با بیان اینکه امسال در بودجه 93 که در حال حاضر در مرحله اجراست 300 میلیارد ریال برای بیمه معتادان در قانون بودجه لحاظ شده است، اظهار کرد: این بودجه به ویژه به بیمه پایه معتادان اختصاص دارد.

وی افزود: در جلسه‌ای که با حضور وزیر کشور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، دکتر ربیعی بر روی اجرای این قانون دستور صادر کردند که امسال اجرایی شود.

معاون اداری مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه متاسفانه سال گذشته به دلیل اینکه اعتبارات دیر ابلاغ شد و تخصیص یافت این قانون اجرا نشد اظهار کرد: امیدواریم امسال با عزمی که در وزرا دیده‌ایم این قانون اجرایی شود.

حسینی در پاسخ به اینکه آیا معتادان بهبود یافته در اولویت بیمه شدن خواهند بود؟ گفت: همه معتادان و خانواده‌های آنها در برنامه پوشش بیمه‌ای قرار دارند.

زمان پوشش بیمه‌ای داروهای ناباروری اعلام شد

$
0
0
 اخبار اجتماعی - زمان پوشش بیمه‌ای داروهای ناباروری اعلام شد

 مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه طی هفته جاری دو جلسه در خصوص زمان پوشش بیمه‌ای داروهای ناباروری برگزار خواهد شد، گفت: پیش بینی می‌شود در صورت تأمین اعتبارات تا پایان خرداد داروهای جدید تحت پوشش بیمه قرار گیرند.به گزارش فارس، انوشیروان محسنی بندپی اظهار داشت: در راستای سیاست های حمایتی از افزایش جمعیت 170  اقلام دارویی تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته و در آینده نزدیک نیز گستره خدمات پوششی بیمه سلامت افزایش می‌یابد.

محسنی بندپی خاطرنشان کرد با اشاره افزایش 65 درصدی بودجه بیمه سلامت در سال جاری گفت: این افزایش بودجه شامل بیمه سلامت روستائیان، عشایر، اقشار آسیب پذیر جامعه و شهرهای زیر 20 هزار نفر است.

وی گفت:دولت یازدهم توجه ویژه‌ای را به موضع درمان و بیمه دارد و در این راستا تمهیدات ویژه‌ای را در نظر گرفته است که اجرای طرح بیمه سلامت همگانی یکی از این برنامه‌ها است.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: در حال حاضر نیز حدود 5 میلیون برای دریافت بیمه سلامت همگانی ثبت نام کرده‌اند و پیش بینی می‌شود در آینده نیز تعداد این افراد افزایش یابد.

محسنی بندپی بیان داشت: یکی از برنامه‌های سازمان بیمه سلامت ایران، پوشش داروهای ناباروری است که در این راستا در هفته جاری دو جلسه با حضور مسئولان برگزار خواهد شد.

وی گفت: یکی از این جلسات،جلسه شورای سیاستگذاری دارو است که پیش بینی می‌شود در صورت موافقت تا پایان خرداد و در صورت تأمین اعتبارات،داروهای جدید تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.

سرقت خرد روند افزایشی داشته است

$
0
0
 اخبار اجتماعی - سرقت خرد روند افزایشی داشته است

 رئیس پلیس آگاهی ناجا گفت: در امر مبارزه با سرقت و بخصوص سرقت خرد شاهد روند افزایشی هستیم که مطلوب پلیس و جامعه نیست.به گزارش فارس، سردار سید حسن بتولی رئیس پلیس آگاهی ناجا در مراسم افتتاحیه قرارگاه مرکزی مبارزه با سرقت که امروز در ستاد فرماندهی نیروی انتظامی برگزار شد در سخنانی اظهارداشت: پلیس با جرائم مختلفی در حال مبارزه است که خوشبختانه در بسیاری از جرایم آمارها و نمودارهای آن حاکی از مهار جرم، کنترل و نظارت پلیس در مهار آن است و توانسته‌ایم جرائم را مهار کنیم.

وی ادامه داد: در امر مبارزه با سرقت و بخصوص سرقت خرد شاهد روند افزایشی هستیم که مطلوب پلیس و جامعه نیست و مسئولین هم بر کنترل و مهار آن در جامعه تاکید دارند.

سردار بتولی افزود: نکته حائز اهمیت آن است که روند رشد و اقدامات ما در جلوگیری از روند رشد سرقت موثر نبوده است و بدنبال تدبیر فرماندهی فرایند برخورد با جرم سرقت را بازنگری کرده‌ایم و پی بردیم که هزینه و فایده جرم به شکلی است که انجام جرم برای مجرمین به صرفه است و اگر بخواهیم رسالت خود را خوب انجام دهیم باید به شکلی عمل کنیم که هزینه انجام جرم بالا رود.

رئیس پلیس آگاهی ناجا خاطرنشان کرد: برای اجرایی کردن تدبیر فرماندهی گفتیم یا باید این روند را ادامه دهیم که با این به مطلوب نمی‌رسیدیم و یک راه نیز تحمیل هزینه پلیس در کشور بود که این هم مطلوب نبود و فکر کردیم فرایند مبارزه با جرم را تغییر دهیم و جرم را محاصره کرده و با مجرم مبارزه کنیم و جامعه را واکسینه نمائیم.

وی یادآور شد: در برنامه تغییر روش 4 پارادایم را در دستور کار قرار دادیم و برای مبارزه با جرم باید روی پرونده‌ها مطالعه انجام دهیم چرا که پرونده‌ها دریای اطلاعات هستند و فعالیت‌های مطالعاتی و اجتماعی را در دستور کار قرار دادیم.

سردار بتولی اضافه کرد: براساس این نگرش دستور العمل مبارزه با سرقت را نوشتیم و کاری را که تا الان انجام می‌دادیم را بازیگری کردیم و تقویت مشارکت سازمان‌های دولتی در امر مبارزه با جرم و سرقت را در نظر گرفتیم و رده‌های ناجا شامل حقوقی، اجتماعی و اطلاعات را مشارکت دادیم و بازیافت هسته مرکزی مبارزه با سرقت و پلیس‌های پیشگیری و آگاهی و فعال‌سازی سازمان‌های بیرونی اعم از قوه قضاییه، شورای امنیت و مجلس و جامعه را در نظر گرفتیم تا به کاهش سرقت در جامعه نزدیک شویم و برای اینکه این دستورالعمل خوب دیده شود، قرارگاهی در دستور کار قرار گرفت تا تمام رده‌های مناسب در آن حضور داشته باشند و همه رده‌ها بدانند یک چشم بینا و ناظر وجود دارد که سال گذشته این طرح را در شیراز انجام دادیم و طرح تشدید مقابله با سرقت را در اسفندماه سال گذشته اجرا کردیم.

رئیس پلیس آگاهی ناجا افزود: 76 درصد سرقت‌ها در قریب 14 استان انجام می‌شود که 65 درصد در مراکز این استان‌ها صورت می‌گیرد.

وی اهداف ایجاد قرارگاه مرکزی مبارزه با سرقت را تقویت توجه به ماموریت مبارزه با سرقت، تسریع در فرایند رسیدگی و مقابله با سرقت، تهیه برآوردهای واقعی و سریع از ابعاد جرم، تصمیم‌گیری سریع و مناسب، تشخیص و تعیین اولویت مبارزه و تنظیم طرح‌های عملیاتی فرعی برشمرد.

وی گفت: باید از توانمندی‌های دیگر پلیس استفاده کنیم که طرح ردیابی قطعات خودرو، لینک سامانه خودرو و موتورسیکلت‌های متفرقه، هدایت منابع خبری و طرح توسعه بهره‌گیری از دوربین‌ها در افزایش اماکن عمومی و خصوصی نیز مد نظر ما است.

رئیس پلیس آگاهی ناجا خاطرنشان کرد: در سال 2005 در انگلستان 60 درصد مناطل به دربهای ضد سرقت مجهز شده‌اند و 40 درصد به دوربین و منازلی که ضد سرقت بوده‌اند 6 برابر کمتر مورد سرقت قرار گرفته‌اند.

در کشور مشروب می سازند و در قوطی خارجی می فروشند تا کمتر مجازات شوند

$
0
0
 اخبار اجتماعی - عضو هیئت رئیسه مجلس: در کشور مشروب می سازند و در قوطی خارجی می فروشند تا کمتر مجازات شوند

 عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه در شرایط کنونی قوانین مجازات اسلامی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بحث مشروبات الکلی تعارض دارند گفت: متاسفانه به علت تعارض قانونی در مجازات خرید و فروش مشروبات الکلی این امر در میان خلافکاران تسهیل شده است.محمد دهقان عضو هیات رئیسه مجلس در نشست علنی امروز (یکشنبه 25 خرداد ) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی دو فوریت طرح اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان طراح دو فوریتی این طرح با بیان اینکه اصلاح موردی این قانون در شرایط کنونی بسیار با اهمیت است گفت: این اصلاح مربوط به موارد مجازات برای قاچاق مشروبات الکلی است به طوریکه هم اکنون در قانون مجازات اسلامی برای حمل و فروش مشروبات مجازات یک تا شش ماه حبس در نظر گرفته شده است اما در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز غفلت صورت گرفته و برای حمل مشروبات قاچاق زیر 10 میلیون، جریمه نقدی در نظر گرفته شده است.

نماینده مردم چناران و طرقبه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در قوانین نباید تعارض وجود داشته باشد گفت: هم اکنون متاسفانه به علت تعارضات قانونی در دو قانون مجازات اسلامی و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تمام کسانی که مشروبات داخلی تولید می‌کنند این مشروبات را در قوطی های خارجی ریخته و انرا به فروش می‌رسانند از این رو شاهد هستیم به علت تعارض قانونی یک امر خلاف شرع عملا تسهیل شده است.

متهم پرونده ستاد سوخت در دادسرا

$
0
0
 تک دختر
 
اخبار اجتماعی - متهم پرونده ستاد سوخت در دادسرا
یکی ازمتهمان پرونده ستاد سوخت که اخیرا بازداشت شده بود، صبح امروز-یکشنبه- در شعبه 15 دادسرای کارکنان دولت حضور یافت.به گزارش ایرنا ، وی برای ادامه تحقیقات در این دادسرا حضور یافته است.

حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل کشور و سخنگوی دستگاه قضا 19 خرداد ماه در آخرین نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت متهم این پرونده گفت: این پرونده به دادگاه نرفته و فردی که در پرونده ستاد سوخت بازداشت شده بود همچنان در بازداشت به سر می برد.

(تصویر) نقاشی کردن رسایی در صحن علنی!

$
0
0
 اخبار اجتماعی - (تصویر) نقاشی کردن رسایی در صحن علنی!
در یکی از تصاویر امروز از صحن علنی مجلس، حمید رسایی عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان در حال کشیدن نقاشی دیده می‌شود.تک دختر

نخستین سیم‌کارت بی‌سیم جهان ساخته شد

$
0
0
نخستین سیم‌کارت بی‌سیم جهان ساخته شد



این فناوری که برمبنای استانداردهای جهانی ساخته شده است شامل سه ماژول اصلی سیم‌ کارت، بلوتوث و NFC می‌شود با مجموعه هر سه آن‌ها قابلیت‌های متفاوتی را ارایه می‌دهد.
شرکت مخابراتی NTT DoCoMo ژاپن اعلام کرد که نخستین سیم‌‌کارت بی‌سیم با قابلیت کنترل از راه دور در جهان را تولید کرد و توضیح داد که این سیم‌ کارت می‌تواند اطلاعات را به صورت بی‌سیم و بدون هرگونه ارتباط فیزیکی به دستگاه ثانوی انتقال دهد.
از شماران سیستم، این فناوری که برمبنای استانداردهای جهانی ساخته شده است شامل سه ماژول اصلی سیم‌ کارت، بلوتوث و NFC می‌شود با مجموعه هر سه آنها قابلیت‌های متفاوتی را ارائه می‌دهد.

دستگاهی که شرکت NTT با این هدف ساخته است به اندازه یک کارت اعتباری جا می‌گیرد و پیش‌بینی شده است که در نسل آتی فناوری‌های پوشیدنی مورد استفاده قرار گیرد. این فناوری Portable SIM نام دارد و زمانی که روی یک دستگاه الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند از طریق سیستم ارتباطی بلوتوث و بدون استفاده از فیزیکی از سیم‌کارت دیگر خدمات مورد نظر را روی دستگاه ثانوی انتقال دهد.
 
تک دختر

با استفاده از این قابلیت به عنوان مثال صاحبان گوشی‌های هوشمند می‌توانند فضای کاری خود را از سیستم شخصی به فضای اشتراکی در تبلت انتقال دهند یا در محیط مجزا قابلیت‌های کاری مورد نظر خود را در اختیار بگیرند.  این سیستم هوشمند همچنین ابزار امنیتی ویژه‌ای دارد که در هنگام بروز هرگونه مشکل برای بلوتوث، شماره تلفن کاربر را قفل می‌کند و هرگونه سوءاستفاده از آن را از بین می‌برد.
شرکت DoCoMo در بیانیه خود توضیح داد که به بررسی‌های بیشتر روی فناوری‌هایی از این دست کار می‌کند و بر همین اساس می‌تواند از هم‌اکنون به کاربران قول دهد که طی چند سال آینده اساس فناوری‌ها و خدمات مخابراتی متحول می‌شود.

تقابل داعش و «فدرال رزرو» در بازار طلا

$
0
0
اخبار اقتصادی - تقابل داعش و «فدرال رزرو» در بازار طلا

بازار جهانی طلا در حالی از امروز - دوشنبه - هفته جدید کاری را آغاز می‌کند که دو عامل مهم مورد توجه فعالان و ناظران بازار است؛ عواملی که می‌توانند در جهت عکس یکدیگر عمل کنند. از سویی تشدید درگیری‌ها در عراق می‌تواند باعث افزایش قیمت‌ها شود و از سوی دیگر ادامه تعدیل سیاست‌های تسهیل کمی از سوی فدرال رزرو می‌تواند قیمت‌ها را کاهش دهد.آیا فلز زرد سطح مقاومتی را می‌شکند؟
با افزایش 23 دلاری قیمت طلا در هفته کاری گذشته و اصلاح نمودارهای فنی، حالا بیشتر کارشناسان افزایش قیمت‌ها را برای این فلز گرانبها پیش‌بینی می‌کنند. با این حال عوامل دیگری نیز وجود دارد که احتمالات دیگری را هم مدنظر قرار می‌دهد.

اخبار عراق در جهت افزایش و نتیجه نشست این هفته فدرال رزرو ممکن است در جهت کاهش قیمت‌های بازار طلا عمل کند.

بیشتر کارشناسان طرف مشاوره «کیتکو» این هفته با تشدید تنش‌ها در عراق، از افزایش قیمت‌ها در روزهای پیش‌رو گفته‌اند. از 33 کارشناسی که کیتکو از آنها نظرسنجی می‌کند، این هفته 24 نفر به پرسش‌های کیتکو پاسخ داده‌اند. این نظرسنجی نشان می‌دهد که 16 کارشناس افزایش و 3 نفر کاهش قیمت‌ها را پیش‌بینی کرده‌اند و پنج نفر هم مشخص نبودن یا خنثی بودن روند طلا را محتمل دانسته‌اند. این کارشناسان که شامل معامله‌گران شمش، بانک‌های سرمایه‌گذاری، معامله‌گران طلای آتی و تحلیلگران نمودارهای فنی می‌شوند، هفته گذشته بیشتر روی کاهش قیمت‌ها حساب باز کرده بودند، اما تشدید بحران‌ها در خاورمیانه و بازگشت سرمایه به بازار به دلیل کاهش قیمت‌ها، باعث رشد دوباره طلا در هفته کاری گذشته شد.
 
اکنون با رسیدن قیمت فلز زرد به 1275 دلار در هر اونس، از بازگشت قیمت‌ها به بالای 1300 دلار برای میان‌مدت صحبت می‌شود. کسانی که برای این هفته افزایش قیمت‌ها را پیش‌بینی کرده‌اند، عمدتا می‌گویند که اخبار درگیری‌های عراق، باعث افزایش قیمت‌ها خواهد شد. با وجود این، بیشتر حامیان افزایش قیمت، مانند آدام کلاپ فنستاین، استراتژیست بازار در موسسه خدمات مالی «آرکر»، بر این عقیده‌اند که طلا با نزدیک شدن به سطح مقاومتی جدید، افزایش شدیدی در این هفته نخواهد داشت. این کارشناسان معتقدند که سطح مقاومتی طلا در حال حاضر قیمت 1280 دلار برای هر اونس است.  اما کارشناسان هوادار کاهش قیمت‌ها باور دارند که ارزش طلا افت پیدا خواهد کرد؛ چراکه اوضاع ژئوپلیتیک می‌تواند تغییر کند و تحولات عراق ممکن است شتاب خود را از دست بدهد. به‌علاوه، این هفته نشست کمیته بازار آزاد فدرال رزرو آمریکا نیز برگزار می‌شود و مواضع مقامات آن ممکن است تاییدکننده تداوم رشد آهسته اقتصاد ایالات‌متحده باشد. افشین نبوی، رئیس بخش بازرگانی در MKS سوئیس می‌گوید: «من فکر می‌کنم وضعیت عراق همه را شوکه کرد. قیمت نفت به شدت بالا رفت و بازار قیمت طلا را هم افزایش داد اما من متقاعد نشده‌ام که ما شاهد کاهش قیمت طلا نخواهیم بود.
 
1300 دلار سطح مقاومتی بزرگ خواهد بود. اگر اخبار جدیدی از راه نرسد، احتمالا به سطح 1240 دلار باز خواهیم گشت. نشست این هفته کمیته بازار آزاد فدرال رزرو نیز ارزش پیگیری دارد. نتایج این نشست می‌تواند همه چیز را به سرعت تغییر دهد.»

دست آخر کارشناسانی که معتقد به مشخص نبودن یا خنثی بودن روند طلا در روزهای پیش‌رو هستند، اشاره می‌کنند که با توجه به ناکافی بودن شدت اخبار ژئوپلیتیک برای عبور دادن طلا از سطوح مقاومتی 1280 یا 1300 دلار و همچنین کافی نبودن نتیجه نشست بازار آزاد برای عبور دادن طلا از سطوح حمایتی 1250 یا 1240 دلار، قیمت فلز زرد در بازه‌ای خاص خواهد ماند.

به این ترتیب می‌توان گفت که مهم‌ترین اخبار روزهای آینده، گسترش یا محدود شدن تنش‌ها بین گروه «دولت اسلامی عراق و شام» و دولت مرکزی عراق و همچنین نشست کمیته بازار آزاد فدرال رزرو آمریکا است. هفته گذشته قیمت طلا به بالاترین سطح از بیست و هفتم ماه مه رسید و این فلز گرانبها اکنون در حال آزمایش سطح مقاومتی 1280 دلاری است. سطح مقاومتی طلا تا همین چند هفته پیش 1275 دلار تعریف می‌شد، اما کاهش شدید ارزش فلز زرد باعث شد که برخی به‌دنبال تعریف سطوح حمایتی و مقاومتی جدید باشند.

کوین گرادی، مالک موسسه «فینیکس فیوچرز اند آپشنز» می‌گوید که اخبار عراق در جهت افزایش قیمت طلا عمل خواهد کرد؛ اما بازار هم اکنون در حال آزمایش سطح بالایی بازه موجود یعنی همان سطح مقاومتی است. او می‌گوید: «بازار برای بالاتر بردن قیمت طلا و عبور از سطح مقاومتی دچار تردید است.» ولی او و دیگر ناظران بازار به این نکته نیز اشاره می‌کنند که برخی معامله‌گران در حال حرکت به سوی بازار انرژی هستند تا خود را با اخبار عراق وفق داده باشند. این معامله‌گران می‌خواهند از نفت به عنوان سرمایه امن استفاده کنند و به این ترتیب از طلا فاصله بگیرند؛ چراکه طلا روی نمودارهای فنی، در حال نزدیک شدن به سطح مقاومتی است. با این حال چنان‌که اشاره شد از احتمال عبور طلا از سطح مقاومتی نیز صحبت‌هایی در میان است. گرادی می‌گوید در حالی که با توجه به قیمت‌های آتی، خرید طلا با تردید روبه‌رو شده، با در نظر گرفتن اوضاع عراق، افزایش معاملات دور از ذهن نیست.

اما چنان‌که گفته شد نشست کمیته آزاد فدرال رزرو نیز به همان اندازه اخبار عراق مهم است. نشست این هفته مانند بیشتر اوقات دو روزه خواهد بود و بیشتر کارشناسان بر این گمان هستند که فدرال رزرو باز هم 10 میلیارد دلار دیگر از برنامه خرید دارایی خود خواهد کاست. این برنامه‌های تسهیل کمی در تمام چند نشست اخیر دچار اصلاح شده‌اند. تحلیلگران موسسه «نومورا» در گزارشی آورده‌اند: «ما در مواضع کمیته آزاد یا کنفرانس رسانه‌های جنت یلن، رئیس بانک مرکزی پیگیر این خواهیم بود که حرفی از استراتژی‌های تازه بشنویم. همچنین به‌دنبال میزان شتاب اصلاح نرخ‌های سود خواهیم بود. با توجه به آمار تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماه نخست سال‌جاری که ضعیف بود، انتظار داریم که پیش‌بینی تولید ناخالص داخلی کمیته بازار آزاد نیز برای امسال با کاهش مواجه شود.»
 
رابین بهار، رئیس بخش پژوهش‌های فلزات در بانک «سوسیت جنرال» می‌گوید که نشست کمیته بازار آزاد تمرکز بازار را به اقتصاد آمریکا باز خواهد گرداند. پس با توجه به داده‌های کلی اقتصاد آمریکا که همچنان نشانه‌های احیا را در بر دارد، ممکن است فشار روی طلا افزایش پیدا کند.  با این اوصاف در روزهای آینده شاهد نبرد «داعش» و «فدرال رزرو» در بازار طلا خواهیم بود!

افت دلار و سکه در روز خوش‌بینی بازار
یکشنبه، در روزی که بازار ارز نسبتا آرام و حضور دلالان کمرنگ بود، دلار به قیمت 3220 تومان رسید. در حالی که خوش‌بینی به مذاکرات پیش رو همچنان مهم‌ترین احساس فعالان بازار است، دلار آمریکا روز یکشنبه با 15 تومان کاهش به 3220 تومان رسید. به این ترتیب آشکار است که فعالان بازار ارز ایران به نتیجه مذاکرات روزهای آینده خوش‌بین هستند. این در حالی است که چند نفر از تجار بازار در گفت‌و‌گو با «دنیای اقتصاد» اشاره کرده‌اند که تغییر عمده‌ای در میزان عرضه و تقاضا به‌وجود نیامده است. به گفته آنها سطح مورد نظر بازار برای اسکناس سبز آمریکایی در حال حاضر پیرامون همین سطح 3220 تومان است و افت بیشتر قیمت‌ها به زیر 3200 تومان چندان محتمل نیست. با این حال برخی دیگر از حاضران و ناظران بازار ارز از احتمال کاهش بیشتر دلار تا سطح 3150 تومان هم سخن می‌گویند. اما بازار سکه یکشنبه شاهد نزول اندک قیمت‌ها بود. با وجود افزایش قیمت اونس طلا در بازارهای جهان، سکه در بازار ایران با توجه به افت دلار با کاهش روبه‌رو شد. یکشنبه سکه‌های بهار آزادی، نیم‌سکه و ربع به ترتیب با 4 هزار، 3 هزار و 2 هزار تومان افت روبه‌رو شدند. با این حال یک گرم طلای 18 عیار رشد 2 هزار تومانی را تجربه کرد.

مرز «پیش‌فروش» در بنگاه‌های املاک

$
0
0
اخبار اقتصادی - معاون اول رئیس‌جمهور اجرای قانون پیش‌فروش ساختمان را ابلاغ کرد: سردفتران مرجع شدند
مرز «پیش‌فروش» در بنگاه‌های املاک

با ابلاغ روز گذشته آیین‌نامه پیش‌فروش ساختمان، بنگاه‌های مسکن به‌طور کامل از تنظیم قرارداد پیش‌فروش منع شدند تا از این طریق، بخشی از برنامه دولت و دستگاه قضایی کشور برای ساماندهی فعالیت مشاوران املاک، صورت قانونی پیدا کند.به گزارش «دنیای اقتصاد»، آیین‌نامه اجرایی قانون پیش‌فروش ساختمان که سه هفته پیش در هیات دولت به تصویب رسید، دیروز با امضای معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.
 
در این ابلاغیه فعالیت مشاوران املاک و سردفتران در حوزه معاملات پیش‌فروش مرزبندی شده است؛ طوری که از این پس قراردادهای پیش‌فروش باید صرفا در دفاتر اسناد رسمی تنظیم و ثبت شوند و در صورتی که مشاوران املاک درفرآیند پیش‌فروش نقشی فراتر از مذاکره مقدماتی میان طرفین معامله داشته باشند و با عبور از این مرز (دلالی) اقدام به تنظیم قرارداد پیش‌فروش کنند، پروانه کسب آنها برای بار اول به مدت یک‌سال و برای بار دوم به مدت دو سال تعلیق و در صورت تکرار برای سومین بار مجوز فعالیت آنها برای همیشه لغو می‌شود.

به این ترتیب براساس تاکید موجود در ماده 2 و 18 آیین‌نامه اجرایی پیش‌فروش ساختمان اقدام به پیش‌فروش ساختمان بدون تنظیم سند رسمی در دفترخانه از این پس ممنوع است و مشاوران املاک باید پس از انجام مذاکرات مقدماتی، طرفین را برای تنظیم قرارداد رسمی به دفاتر اسناد رسمی هدایت کنند و نمی‌توانند در بنگاه اقدام به تنظیم هیچ‌گونه قرارداد یا مبایعه‌نامه پیش‌فروش کنند.

 همچنین بنا بر تاکید ماده 19 این آیین‌نامه، سازنده‌ها و مالکانی که قصد پیش‌فروش دارند، باید قبل از تبلیغ و آگهی ابتدا نسبت به دریافت مجوز از وزارت راه و شهرسازی اقدام کنند؛ در غیر این صورت به حبس از 91 روز تا یک‌سال یا پرداخت جزای نقدی به میزان دو تا چهار برابر اموال و وجوه دریافتی محکوم می‌شوند.

قانون‌گذار، مطبوعات را نیز قبل از درج هرگونه آگهی پیش‌فروش ملزم به دریافت مجوز کرده است.

مجازاتی که بر مبنای ماده 21 قانون پیش‌فروش برای مطبوعات متخلف تعیین شده توقف انتشار به مدت حداکثر دو ماه یا پرداخت جزای نقدی از یک میلیون تا 10 میلیون تومان است.
بر اساس آیین‌نامه اجرایی قانون پیش‌فروش، پیش‌فروشنده باید مسوولیت خود را برای جبران خسارت‌های ناشی از عیب بنا و تجهیزات آن و زیان‌های ناشی از دیرکرد، در برابر پیش خریدار بیمه کند.

این در حالی است که قانون، پرداخت اقساط پیش خرید از سوی خریدار به فروشنده را منوط به تایید مهندس ناظر از روند پیشرفت فیزیکی ساخت‌وساز کرده است.

از سوی دیگر و بر مبنای ماده 22 آیین‌نامه پیش‌فروش، شهرداری‌ها مکلف شده‌اند هنگام صدور پروانه ساخت، برای هر واحد نیز شناسنامه فنی مستقل با ذکر مشخصات کامل صادر و به متقاضی ارائه کنند.

همچنین در صورتی که در زمان تنظیم و انتقال سند، اختلاف مساحت کمتر از 5 درصد باشد، هیچ کدام از طرفین حق فسخ قرارداد را ندارند. این در حالی است که اگر اختلاف مساحت بیش از 5 درصد باشد، پیش خریدار می‌تواند قرارداد را فسخ کند یا براساس قیمت روز، از پیش‌فروشنده خسارت دریافت کند.


-------------------------------------
 

اخبار اقتصادی - رشد قیمت مسکن حداکثر همپای تورمبخش مسکن در سال جاری رشد قیمتی را تجربه نخواهد کرد و هرگونه تغییر قیمتی در این بخش همگام با تورم عمومی اعلامی توسط بانک مرکزی خواهد بود.حامد مظاهریان - معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی - در گفت‌وگو با «ایسنا» اظهار کرد: اطلاعات دریافتی از سامانه ثبت معاملات املاک کشور نشان‌دهنده افت خرید و فروش مسکن طی سال 92 نسبت به سال 91 است.
 
وی افزود: اواخر سال گذشته با مقاومت قیمت‌ها و همچنین زمزمه‌های اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، تعویق خرید و هزینه ریسک بالا اتفاق افتاد که نتیجه آن افزایش تعداد مبایعه‌نامه از بهمن سال 92 به اینسو شد که عمدتا ناشی از ورود متقاضیانی بود که خرید خود را به تعویق انداخته بودند.

مظاهریان با بیان اینکه قیمت مسکن هرچند که با پیش‌ فرض‌های گوناگون منجر به پیش‌بینی‌های متنوع می‌شود، تاکید کرد: با این حال به نظر می‌رسد در سال جاری تثبیت قیمت مسکن منتفی باشد، اما این سخن به معنای ورود شوک قیمتی به این بخش نیست بلکه آنچه بیش از سایر گزینه‌ها محتمل به نظر می‌رسد این است که رشد قیمت مسکن در سال 93 حول و حوش تورم عمومی اعلامی توسط بانک مرکزی خواهد بود.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بازار مسکن با عرضه مناسبی مواجه است، تصریح کرد: از سوی دیگر شرایط اقتصاد کلان کشور رو به بهبود است؛ بر این اساس پیش‌بینی می‌شود شاخص‌های بخش مسکن از روند قابل قبولی برخوردار باشند هرچند این سخن به معنای وجود شرایط ایده‌آل در این بخش نیست.  

آیفکس دنباله‌رو تعديل در شاخص كل

$
0
0
 
اخبار اقتصادی - افت شرکت‌های فرابورسی در سایه چالش‌های قیمتی و سیاستی
آیفکس دنباله‌رو تعديل در شاخص كل

افت سريع شاخص بازار فرابورس در يك ساعت اول معاملات ديروز نشان داد كه بازار همچنان ناگزير از تعديل است. ديروز شاخص بازار فرابورس با بيش از 7 واحد كاهش به 731 واحد رسيد.بررسي روند تغييرات منحني شاخص اين بازار مشخص مي‌كند كه بخش اعظم افت در همان ابتداي معاملات رخ داده و روند تغييرات در ادامه ساعات كاري بازار تا پايان معاملات به آرامي ادامه يافته است. در اين بازار در روز گذشته در مجموع 65 ميليون برگه اوراق بهادار به ارزش 418 ميليارد ريال در بيش از 16 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت.

تاثير‌گذاران اصلي بر شاخص كل این بازار در روز گذشته به ترتيب ميدكو، ذوب، زاگرس، جم، مارون، شاوان، ارفع، بمپنا، وزمين، شراز، سمايه، وگردشگر، وخاور، خراسان و شركت پتروشيمي خراسان بوده‌اند كه دراين ميان تنها نماد ارفع (شركت آهن و فولاد ارفع) با تاثير مثبت بر شاخص ظاهر شد و ساير نمادها قرمز ماندند.

شرايط عمومي بازار در اين روزها منفي است و در حالي كه برخي از كارشناسان اين اتفاق را امري مثبت و در جهت بيرون رفتن ناخالصي‌هاي به‌جاي مانده از حركت‌هاي سوداگرانه سال قبل از بازار سرمايه تفسير مي‌كنند، عده‌اي نيز قوانين و مقررات دست و پاگير را عاملي براي افت تقاضا براي خريدهاي جايگزيني سهامداران مي‌دانند. سهم عمده‌اي از خريدهاي كلان بازار بر عهده حقوقي‌ها است. نهادهايي كه با گرفتن حق فروش‌هاي كلان در بازار از آنها و مشروط كردن قطعيت برخي فروش‌هاي آنها به خريدهاي جايگزيني، انگيزه مانور دادن آنها در گريز از ريسك‌هاي عملياتي و سيستمي بازار را كاهش داده‌اند. به عبارت بهتر در حالي كه شركتي نتواند امكان فروش براي سهام مورد معامله فعلي متصور بشود، با چه انگيزه‌اي مي‌تواند به خريدهاي كلان اقدام كند.

اين روند البته در كنار برخي از تنگناهاي ايجاد شده در شركت‌هاي توليدي و صادراتي تا حدودي قابل پيش‌بيني بود. برخي نيز اعتقاد دارند كه فضاي عمومي اقتصاد واقعيت‌هاي خود را دارد و شاخص‌هاي بازار سرمايه به عنوان دماسنج اقتصاد عمل می‌کند.  برخي از صنايع بورسي مانند خودرويي‌ها در روزهاي اخير با پشت سرگذاشتن برخي خوش‌بيني‌ها در خصوص نتايج محتمل مذاكرات هسته‌اي، واقعيت‌هاي توليد خود را بر مبنای نبود توافق با شوراي رقابت بر سر قيمت‌هاي پيشنهادي به نمايش گذاشته‌اند.  در حالي كه قيمت‌هاي مشخصي بر اساس برخي فرمول‌هاي قيمتي براي آنها از سوي شوراي رقابت به عنوان يك نهاد مرجع اقتصادي تدوين شده‌بود، خودرو سازان اين قيمت‌ها را قبول ندارند و معتقدند كه هزينه‌هاي تمام شده توليد خودرو به مراتب بيشتر از اين رقم‌ها است.

مثال از خودرو البته نبايد اين تصور را به وجود بياورد كه ساير بخش‌ها و صنايع موجود بورسي از اين قاعده بيرون مانده‌اند، چراكه افزايش هزينه‌هاي توليدو قيمت تمام شده در شركت‌هاي توليدي موجب برخي واكنش‌ها در بازار شده است. در پتروشيمي‌ها به عنوان ليدر‌هاي عمومي بازار، محدوديت‌هاي توليد و قيمت‌هاي تمام شده داخلي و در عين حال محدوديت قدرت رقابت در فروش كالاهاي صادراتي آنها را پس از اعمال فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها مجبور به واكنش كرد. در صنعت سيمان نيز همچنان با وجود دريافت مجوز افزايش چند دلاري قيمت صادراتي به كشورهاي آسياي ميانه، همچنان به دنبال افزايش قيمت هستند.
 
اين مهم البته با موانعي از سوي دولت روبه‌رو است كه تلاش دارد تا در هنگامه كنترل نقدينگي‌هاي جاري كه دراين ماه‌ها دوباره تا مرز 600 هزار ميليارد تومان نيز بالارفته، از تكانه‌هاي جديد تورمي جلوگيري كند. در ميان لبني‌ها افزايش محسوس قيمت‌ها در بازار البته مشهود است اما رسما مجوزي دريافت نشده است.
 
سايه بلاتكليفي ناشي از اعمال بهره مالكانه 30 درصدي صنايع معدني كه در ماه‌هاي اخير بحث مهمي را درخصوص كاهش سود آوري در اين صنعت به همراه داشت، نيز همچنان بر فضاي عمومي بازار حاكم است. اين موارد به وضوح حاشيه سود شركت‌هاي بورسي را كاهش داده و البته انتظار تعديل منفي بازده بازار نيز از هيجان سال قبل كاسته است. در اين ميان توقع براي خواب حداقل 6 ماه سهامداران روي سهام خريداري شده و هشدار به پرهيز از سفته‌بازي‌هاي روزانه و آني توسط مقامات بازار سرمايه و كارشناسان عمده توصيه‌هايي است كه شنيده مي‌شود. در بخش‌هاي مالي و پولي نيز بنگاه‌ها همچنان به دريافت جرايم ديركرد و بهره‌هاي مركب متهم هستند و با وجود حمايت‌هاي مقامات بانك مركزي از رعايت نرخ سودهاي يكسان سپرده‌ها، برخي از كارشناسان از دور زدن برخي موسسات و حتي بانك‌ها از اين مقررات گلايه دارند.
 
در برخي بانك‌هاي تازه خصوصي شده بورسي نيز نبود مديريت مشخص و لحاظ نكردن منافع سهامداري، موجب فروش‌هاي كلان آنها شده تا جايي كه بيشترين سهم را در بين معاملات روزانه، هفتگي، ماهانه و حتي فصلي بازار سرمايه به خود اختصاص داده‌اند. مجموعه اين شرايط بازار سرمايه را همچنان در آستانه نتيجه‌گيري از مذاكرات پيش رو در معرض افت قرار داده است. در بازار فرابورس اما اتفاق مهم ديگر محدوديت‌هاي موجود بر سر راه معاملات سفته‌بازانه اوراق تسهيلات مسكن است. محدوديت فروش اين اوراق تا حداقل 2 ماه از ابتداي تير ماه انگيزه دامن زدن به معاملات در اين بخش را كاهش داده است. بازار فرابورس در روزهايي به شدت ازاين محل تاثير پذير بود.

ساير اوراق نيز همانند اوراق مشاركت و اوراق اجاره 3 ماهه با نرخ سود 20 درصدي نيز البته مامن خوبي براي سهامداران است كه در شرايطي كه مجموعه بازار با برخي سردرگمي‌ها مواجه است، از اين محل بتوان به سودهاي بهتري رسيد.

بازار فرابورس اما در اين روزها به دنبال تمركز بر رسميت بخشيدن به صندوق‌هاي پروژه است.
 
تمركز فرابورس بر صندوق‌هاي پروژه
مديرعامل فرابورس ايران با تشريح مزاياي تامين مالي از طريق بازار سرمايه و اهداف راه‌اندازي صندوق‌هاي پروژه گفت: يكي از مزيت‌هاي صندوق پروژه اتصال بازارهاي موازي به يكديگر است.

 با اشاره به اينكه رسميت بخشيدن به صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري جسورانه يا مخاطره پذير از جمله محورهاي اقدامات فرابورس ايران در سال جاري خواهد بود، اظهاركرد: يكي از راه‌هاي تامين مالي در حوزه‌هاي مختلف از طريق صندوق‌هاي پروژه امكان‌پذير خواهد بود و فرابورس ايران در اين زمينه فعاليت‌هاي خود را گسترش خواهد داد. وي درباره مزيت‌هاي راه‌اندازي صندوق‌هاي زمين و ساختمان گفت: يكي از مزيت‌هاي صندوق‌هاي زمين و ساختمان اين است كه بازارهاي موازي به يكديگر متصل شوند.
 
وي گفت: قطعا ريسك‌هاي بازارهاي موازي و نوسانات آن در بازار سرمايه دروني خواهد شد. وي با اشاره به اينكه انتقال پول از بازارهاي موازي به يكديگر در فاصله كوتاهي امكان‌پذير نيست، گفت: با راه‌اندازي صندوق‌هاي پروژه انعطاف‌پذيري زيادي در انتقال بازارها وجود خواهد داشت، به طوري كه در صندوق‌هاي تامين و ساختمان امكان جذب منابع در زمان اندكي وجود دارد. مديرعامل فرابورس ايران با تاكيد بر اينكه تامين مالي يكي از مهم‌ترين‌ اهداف دولت، شوراي عالي بورس و نهاد ناظر بازار سرمايه است گفت: اميدواريم با راه‌اندازي ابزارهاي جديد بيش از پيش در تقويت بازار اوليه نقش‌آفريني كنيم.

  عرضه عمده سهام يك شركت توليد كاشي
بلوك 27/48 درصدي از سهام شركت توليد كاشي گرانيت و كاشي لعاب زهره كاشمر توسط سازمان خصوصي‌سازي در بازار سوم فرابورس به فروش مي‌رسد. به‌گزارش روابط‌عمومي فرابورس ايران، 59 ميليون و 370 هزار سهم از سهام شركت توليد كاشي گرانيت و كاشي لعاب زهره كاشمر كه متعلق به سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران است روز يكشنبه هشتم تيرماه به قيمت پايه هر سهم 787 ريال عرضه مي‌شود.  قيمت پايه كل سهام قابل عرضه اين شركت 123 ميليارد ريالي كه يكجا و نقد يا نقد و اقساط به صورت 20 درصد نقد و مابقي اقساط 4 ساله با نرخ 15 درصد عرضه خواهد شد، 46 ميليارد و 724 ميليون و 190 هزار ريال اعلام شده و سپرده شركت در اين رقابت نيز يك ميليارد و 401 ميليون و 725 هزار و 700 ريال است. انجام عمليات مربوط به صنايع كاشي سراميك، گرانيت و كاشي لعاب و تهيه ماشين‌آلات، ابزارآلات، ادوات و ... از جمله موضوعات فعاليت شركت توليد كاشي گرانيت و كاشي لعاب زهره كاشمر است.

ديروز در بازار اما معامله 40 ميليارد ريالي اوراق تسهيلات مسكن ارديبهشت 93 به تعداد 1537 مورد و حجم 48 هزار برگه، اين اوراق را در رده بيشترين ارزش معاملات بازار قرار داد. اوراق اجاره سپهر با نرخ سود 20 درصدي 3ماهه نيز در رده دوم با ارزش 20 ميليار دريال قرار گرفت.

همچنين در بازار ديروز فرابورس سهام شركت سرمايه گذاري مسكن تهران با معامله 8/8ميليون سهم بالاترين حجم معاملات را به خود اختصاص داد. ديروز البته بيشترين تقاضا به نماد ارفع و بيشترين عرضه به نماد بمپنا تخصيص يافت.

همچنين در بازار ديروز فرابورس خبر رسيد كه سازمان خصوصي سازي در نظر دارد، تعداد 509 سهم معادل 93/33 درصد از سهام شركت ساختماني عمران تكلار (سهامي خاص) متعلق به شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران را به‌طور يكجا و نقد يا نقد و اقساط در 7 تير ماه در بازار سوم فرابورس ايران عرضه كند.

واكنش محدود طلا به تحولات سياسي

$
0
0
 
اخبار اقتصادی -  اونس در هفته‌اي كه گذشت
واكنش محدود طلا به تحولات سياسي

در هفته‌ ميلادي گذشته پيامدهاي رواني تصميم اخير بانك مركزي اروپا در اجراي برنامه‌هاي حمايتي بيشتر با هدف كمك به اقتصاد منطقه پولي يورو و آغاز جنگ داخلي در عراق همراه با انتشار گزارش‌هايي از اوضاع اقتصادي آمريكا، اروپا و چين نوساناتي را در نرخ برابري ارزها و كالاها از جمله طلا موجب شد.انتشار گزارش مطلوبي از بازار كار آمريكا كه در روز پنجشنبه گذشته موجي از اميد را نسبت به روند رشد اقتصادي اين كشور به راه انداخت در اين هفته نيز به نوعي به عنوان محرك اصلي خوش‌بيني سرمايه‌گذاران، به بازارهاي روز دوشنبه رونق خواهد بخشيد. 

تصميم اخير بانك مركزي اروپا مبني بر اجراي سياست‌هاي انبساطي بيشتر و كمك به بانك‌هاي اروپايي در اعطاي وام‌هاي كم بهره كه راه را براي تزريق پول به اقتصاد و درنتيجه خروج از ركود باز كرده است موجب شد در اولين روز هفته از يك سو شاهد افزايش ريسك‌پذيري و از سوي ديگر افت نرخ برابري يورو به نسبت دلار باشيم.

در اين ميان بالا رفتن حجم صادرات چين هم در بهبود جو رواني فعلي تاثير داشت. در بازار طلا نيز گمانه‌زني‌ها از رشد تورم در آمريكا و اروپا در پي بهبود شرايط، عامل موثري در قوت گرفتن بهاي طلا بود كه البته رونق بازارهاي سهام، افزايش قيمت آن را محدود کرد.

در حالي كه به نظر مي‌رسيد معامله‌گران ترجيح مي‌دهند حتي در دوران بي‌خبري نيز نسبت به وضعيت اقتصادي، مثبت‌انديش باشند انتشار گزارشي از چين مبني بر افزايش تورم از نگراني‌هاي مربوط به بروز ركود در دومين اقتصاد بزرگ دنيا كاست و بر ادامه رشد بازارهاي سهام در روز سه‌شنبه تاثيري مضاعف گذاشت.

به علاوه اگرچه گمانه‌زني‌ها از افزايش زودهنگام نرخ بهره فدرال رزرو بر تقاضا براي دلار افزود، با اين حال فعالان بازار طلا به بهانه بهبود اوضاع و تورم ناشي از آن ديگر بار به خريد چنين كالاي گرانبهايي روي آوردند كه همين مساله بهاي اونس را قوت بخشيد؛ البته گويي از لحاظ تكنيكالي هم توجيهي براي كار خود داشتند.

اعلام اين خبر كه بانك جهاني برآورد خود از رشد اقتصادي جهان و حتي آمريكا و چين را كاهش داده است، بازارهاي سهام روز چهارشنبه را نزولي كرد. از نظر بانك مذكور سرماي سخت زمستان گذشته، تحولات سياسي در اوكراين و آشفتگي در بازارهاي مالي از عوامل اصلي اين افت محسوب مي‌شدند و پيش‌بيني براي رشد GDP جهان، آمريكا و چين به ترتيب از 2/3، 8/2 و 7/7 درصد به 8/2، 1/2 و 6/7 درصد تغيير كرده بود.

به علاوه بروز درگيري‌هاي شديد داخلي در عراق به عنوان دومين صادركننده بزرگ نفت اوپك و طرح سناريوهاي مختلفي كه در صورت افزايش قابل توجه بهاي نفت خام اثر نامطلوب آن را بر روند بهبود اقتصادي در جهان ارزيابي مي‌كرد هم در به چالش كشيدن ريسك‌پذيري سرمايه‌گذاران نقش داشت. به‌طور كلي ريزش بازارهاي سهام، كاهش پيش‌بيني بانك جهاني از رشد اقتصادي كه مي‌تواند تداوم سياست‌هاي انبساطي كشورها را در پي داشته باشد همراه با بي‌ثباتي در اوضاع سياسي عراق تقاضا براي طلا به عنوان كالايي با حاشيه ايمني بالاتر را افزايش داد. در اين ميان خريد طلاي چين تا حدي در حمايت از بهاي آن بي‌تاثير نبود.

تشديد تنش‌ها در عراق و انتشار گزارش‌هاي نااميدكننده‌اي از بازار كار و شاخص خرده‌فروشي در آمريكا در روز پنجشنبه موجب شد فعالان بازار ترجيحا محافظه‌كاري را ترجيح دهند و از خريد دارايي‌هاي پرريسكي همچون سهام و ارز يورو خودداري کنند. البته خبرهاي فوق طبق معمول فشار رو به پاييني بر شاخص دلار وارد ساخت زيرا بر اين گمانه‌زني افزود كه فدرال رزرو با هدف ممانعت از كند شدن رشد اقتصادي آمريكا دست به اقدامات حمايتي بيشتري خواهد زد.

از سوي ديگر آمار و ارقام منتشر شده از وضعيت اروپا تا حدي رضايتبخش بود و نويد شتاب گرفتن رشد در سه ماهه دوم سال جاري را در منطقه يورو‌ مي‌داد. با اين حال در نهايت ريزش بازارهاي سهام، كاهش شاخص دلار و ادامه درگيري‌ها در عراق با تقويت تقاضا براي طلا بهاي آن را به بالاترين سطح خود در دو هفته اخير رساند.

اگرچه اوضاع عراق همچنان سايه سنگين خود را بر فعاليت سرمايه‌گذاران در روز جمعه انداخته بود و از ريسك‌پذيري مي‌كاست، با اين حال بازارهاي سهام آمريكا متاثر از انتشار گزارش اميدواركننده‌اي از بخش تكنولوژي مثبت بودند. جذابيت دلار هم به عنوان ارزي مطمئن از چشم كسي دور نماند و با جذب سرمايه‌ افراد، تقاضا براي آن افزايش يافت.

به نظر مي‌رسيد معامله‌گران نگران تاثير افزايش قيمت نفت بر رشد اقتصادي بودند و همين مساله مانع اتخاذ موقعيت‌هاي معاملاتي جديد از سوي آنها مي‌شد. در بازار طلا در آخرين روز هفته ادامه درگيري‌ها در عراق و راضي‌كننده نبودن شاخص‌هاي منتشر شده از اوضاع آمريكا موجب صعود بهاي طلا براي پنجمين روز متوالي شد؛ اگرچه موجوي طلاي صندوق SPDR نسبت به روز پيش از آن هيچ تغييري نشان نداد.

در اين ميان بهبود برخي از شاخص‌هاي اقتصادي چين همراه با انتشار گزارشي مبني بر اينكه در ماه مه ‌بانك‌هاي اين كشور بالغ بر 140 ميليارد دلار وام‌ اعطا كرده‌اند كه بسيار بيشتر از ماه پيش از آن و بالاتر از حد مورد انتظار بانك مركزي بوده است تا حدي اين حس را تقويت كرد كه مي‌توان به بهتر شدن روند رشد اقتصادي چين اميدوار بود.

پيش‌بيني معامله‌گران از هفته پيش رو چيست؟ 
همچنان تحليلگران در حال بررسي و ارزيابي تاثير جنگ داخلي عراق بر بهاي نفت خام و در نهايت بر رشد اقتصادي جهان هستند كه اين خود به علت تشديد نگراني‌ها تقاضا براي طلا را به عنوان كالايي با حاشيه ايمني بالاتر افزايش داده است. 

اين هفته نشست فدرال رزرو را پيش رو خواهيم داشت كه به احتمال قوي بانك مذكور در ادامه روند كاهشي برنامه‌ حمايتي خود بار ديگر ميزان خريد ماهانه اوراق قرضه را كاهش مي‌دهد. البته اگر اين انتظار محقق نشود از فشار رو به پاييني كه بر بهاي طلا وارد مي‌شود كاسته خواهد شد چراكه حاكي از نگران‌كننده بودن وضعيت اقتصادي آمريكا است.

خالي از لطف نيست اين نكته را متذكر شويم كه با توجه به اينكه اكثرا معتقديم اقتصاد آمريكا در مسير بهبود قرار گرفته است اما رشد توليد ناخالص داخلي آمريكا در سه ماه اول سال جاري (عمدتا به دليل تاثير نامطلوب زمستان سخت گذشته) منفي اعلام شد و چنانچه بر خلاف باور موجود، رشد GDP سه‌ماهه دوم نيز منفي اعلام شود به عنوان نشانه‌اي از بروز ركود، زنگ خطري جدي خواهد بود و بايد آن را جدي گرفت.

به‌طور كلي درست است كه در حال حاضر درگيري‌ها در عراق از رشد بهاي طلا حمايت مي‌كند اما فراموش نكنيم بازار در آخر مجددا بر عواملي همچون اقتصاد، تورم، دلار و سياست‌هاي پولي كشورهاي پيشرو تمركز خواهد كرد.

4شرط جدید برای معافیت مالیاتی تولیدکنندگان

$
0
0
اخبار اقتصادی -  4شرط جدید برای معافیت مالیاتی تولیدکنندگان

وزرای «صنعت، معدن و تجارت» و «امور اقتصادی و دارایی» در ابلاغیه‌‌ای شرایط جدید مالیاتی برای صنایع کشور را اعلام کردند. در این ابلاغیه، معافیت مالیاتی با لحاظ کردن 4 شرط برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است.یکی از سیاست‌های دولت یازدهم در وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که قوانین دست و پاگیر و زاید را از پیش‌روی تولیدکنندگان و صنعتگران بردارد و به نوعی فضا و محیط کسب‌و‌کار را برای آنها بهتر کند، این در حالی است که مباحث بانکی و مالیاتی همواره از جمله گلایه‌های بخش تولید و صنعت از دولتمردان بوده است. حال دو عضو کابینه یازدهم در تفاهمی با یکدیگر، تصمیم بر این گرفته‌اند تا شرایط را برای نوسازی صنایع سهل‌تر کرده و سهل‌گیری بیشتری در دریافت مالیات‌ها داشته باشند.

بر اساس گزارش «مهر»، در این ابلاغیه 4 شرط برای تولیدکنندگان در برخورداری از این معافیت در نظر گرفته شده که شامل تصویر درخواست انتقال به شهرک‌های صنعتی مصوب ارائه شده به سازمان صنعت، معدن و تجارت به تاریخ قبل از انتقال که تسلیم آن به تایید سازمان مذکور رسیده باشد؛ تصویر پروانه بهره‌برداری یا گواهی صنعتی قبل از انتقال؛ تصویر پروانه بهره‌برداری بعد از انتقال و گواهی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ذی‌ربط مبنی بر انتقال کارخانه به شهرک صنعتی مصوب؛ جمع‌آوری و خروج ماشین‌آلات کارخانه قبلی و عدم هرگونه فعالیت مرتبط با کارخانه انتقالی كه در محل سابق صورت گرفته باشد، است.

در این میان، احمد پورفلاح، رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران با بيان اينكه با این ابلاغیه برخورداری از معافیت مالیاتی ضابطه‌مند می‌شود، گفت: در اصلاحیه پیش‌نویس لایحه حمایت از تولید ملی که از سوی کارگروهی منتخب در اتاق ایران به دولت ارائه شد، پیشنهاد کردیم که کلیه معافیت‌های مالیاتی بنگاه‌های اقتصادی به غیر از مناطق آزاد، مناطق غیربرخوردار و شهرک‌های صنعتی حذف شود.

وی در گفت‌و‌گو با «دنیای اقتصاد»، در مورد شروط برخورداری از معافیت مالیاتی توضیح داد: یکی از شروط جدید ارائه تصویر پروانه بهره‌برداری یا گواهی صنعتی قبل از انتقال است که با وجود آن واحدهایی که پروانه بهره‌برداری ندارند و می‌خواهند از معافیت مالیاتی استفاده کنند، شناسایی خواهند شد.

به گفته وی، از سوی دیگر جمع‌آوری و خروج ماشین‌آلات کارخانه قبلی و عدم هرگونه فعالیت مرتبط با کارخانه انتقالی از دیگر شروطی است که باعث می‌شود یک تولیدکننده به طور همزمان نتواند در دو کارخانه به فعالیت بپردازد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر ارائه تصویر پروانه بهره‌برداری بعد از انتقال نیز باعث به روزرسانی پروانه بهره‌برداری و تجدید ارزیابی، به ظرفیت تولید خواهد شد.

توقف هيجان در بازار آتي

$
0
0
 اخبار اقتصادی - توقف هيجان در بازار آتي

ديروز بازار آتي متاثر از ريزش دلار، روندي كاهشي را در پيش گرفت. در ساعات ابتدايي معاملات، بازار آتي كار خود را با افت قيمت آغاز كرد و در حدود 5 تا 20 هزار تومان ريزش داشت؛ اما در ادامه روز و تقريبا از ميانه معاملات، اقدام به اصلاح روند خود كرده و تا حدودي ريزش‌ها را جبران كرد.به گزارش دنياي اقتصاد؛ روز شنبه به دليل تشديد وضعيت بحراني عراق؛ از يك سو فعالان و سرمايه گذاران بازار آتي از احتمال تاثيرپذيري ايران از اين تنش‌ها و ايجاد شرايطي مشابه وضعيت بازارها پس از مطرح شدن قضيه حمله نظامي آمريكا به سوريه بیم داشتند و افزايش قيمت را پيش‌بيني كردند كه در نتيجه اين پيش‌بيني سررسيدهاي مختلف بازار آتي با رشد صعودي قيمت همراه بودند و تا بيشينه 35 هزار تومان نيز افزايش ثبت كردند.

اما به تدريج شاهد توقف اين روند بوديم به طوري كه بازار همگام با ريزش دلار، مقداري از اين افزايش‌ها را تعديل كرد. در نهايت در ادامه همين روند ريزشي، ديروز بازار آتي قرمز دنبال شد. به‌طور كلي از روز پنج‌شنبه تا ديروز، بازار آتي دقيقا طي يك روند نوسانی، يك حركت شديد رو به‌ بالا داشت؛ سپس يك ريزش تند را در ابتداي هفته پشت سر گذاشت و سرانجام ديروز به جاي خود بازگشت.
 
همچنين ديروز صحبت‌هاي سيف، رئيس كل بانك مركزي، در مورد افزايش عرضه ارز طي ماه‌هاي آينده و نيز مخالفت دولت با سياست تثبيت نرخ ارز و رد آن با تاثير بر دلار، به كاهش بيشتر قيمت‌هاي آتي دامن زد. سيف در اين زمينه گفت: به‌منظور حفظ ثبات بازار ارز، بانك مركزي تلاش دارد نسبت به افزايش عرضه ارز در اقتصاد اقدام كند؛ ليكن تثبيت نرخ ارز در رقم مشخصي برنامه بانك مركزي نيست، بلكه بنا داريم در مسير آرام و متناسب با عوامل اقتصادي نرخ ارز را مديريت كنيم.
 
وي در اظهارات خود تاكيد كرد كه قطعا تعديل نرخ ارز با كمترين نوسان‌ها همراه خواهد بود و هيچ شوكي در كار نخواهد بود.  ديروز در بازار آتي، سودهاي آربيتراژي در حدود 14 تا 15 درصد رقم خورد. همچنين در ادامه روند حباب منفي سكه؛ ديروز سكه نقدي در حدود 10 هزار تومان پايين‌تر از قيمت طلاي موجود در آن معامله مي‌شد. همچنين جو خوش‌بيني ناشي از صحبت‌هاي اميدوار‌كننده رئيس‌جمهور و ظريف در مورد احتمال دستيابي به توافق در همين دوره از مذاكرات در بحبوحه آغاز دور جديد گفت‌وگوها، بر بازارهاي داخلي به‌طور عام و بازار آتي سايه افكنده است. در بازارهاي جهاني اما؛ آخرين حركت اونس، تحت تاثير متغيرهاي ژئوپلتيك، صعودي بود.
 
از يك سو بحران عراق و درگيري‌هاي داخلي اين كشور در روزهاي اخير تاثير زيادي بر افزايش قيمت‌هاي جهاني به‌خصوص نفت و طلا داشته و از سوي ديگر ادامه تنش‌ها در شرق اوكراين نيز عامل مهم تعيين كننده ديگري براي قيمت طلا به شمار مي‌رود. نشست فدرال رزرو آمريكا در روزهاي سه‌شنبه و چهارشنبه نيز تاثير زيادي بر قيمت جهاني طلا خواهد داشت. بانك مركزي آمريكا در اين جلسه براي افزايش نرخ بهره تصميم خواهد گرفت. بسياري از كارشناسان براين باورند كه مانند نشست‌هاي قبلي، فدرال رزرو 10 ميليارد دلار ديگر از محرك‌هاي مالي خود خواهد كاست. نكته خاص اين نشست اين است كه علاوه‌بر اعلام سياست‌هاي كلي فدرال رزرو؛ نظر و تحليل تك‌تك اعضاي اين بانك در مورد متغيرهاي كليدي تاثيرگذار بر بازارها منتشر خواهد شد.

عبور ایران از بن بست تحریم های نفتی

$
0
0
اخبار اقتصادی - عبور ایران از بن بست تحریم های نفتی

منایع امریکایی با استفاده از داده های مختلف درباره نفت ایران گزارش داده اند که واردات نفت خام هند از ایران در ماه های اول سال جاری میلادی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. این در حالی است که دولت "اوباما" اظهار داشته که صادرات نفت خود را کاهش داده است.لغو بخشی از تحریم های وضع شده خارجی سبب شده تا صادرات نفت ایران افزایش یابد. این موضوع تهدیدی علیه تحریم های وضع شده از سوی امریکا علیه ایران است و اصول آن را نقض کند.

به گزارش "تدبیر"، نشریه "گلف تایمز" با انتشار گزارشی درباره تاثیر افزایش صادرات نفت ایران بر چارچوب تحریم های وضع شده امریکا علیه آن کشور می نویسد:"آژانس بین المللی انرژی ذر پاریس در گزارش تازه ای که درباره وضعیت تولید نفت ایران منتشر کرده نشان داده که در میزان صادرات نفت آن کشور در سال جاری میلادی به میزان 28 ذرصد افزایش یافته است.

در صورتی که میزان صادرات نفت ایران تا پایان ماه جولای افزایش یابد می تواند باعث در هم شکسته شدن چارچوب تحریم های وضع شده بین المللی علیه ایران شود. در همین باره چهارشنبه گذشته کنگره امریکا با برگزاری نشستی متشکل از نمایندگان امریکایی گمانه زنی هایی را درباره احتمال نقض تحریم های وضع شده علیه ایران از سوی آن کشور مطرح کردند. پیش از برگزاری جلسه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا "آموس هوک اشتاین" معاون دستیار وزیر امور خارجه امریکا در امور دیپلماسی انرژی مدعی شد که میزان تولید نفت ایران از 1 میلیون بشکه در روز به 1.1 میلیون بشکه افزایش یافت."

"گلف تایمز" در ادامه به دلایل افزایش تولید نفت ایران می پردازد و در این باره می نویسد:"منایع امریکایی با استفاده از داده های مختلف درباره نفت ایران گزارش داده اند که واردات نفت خام هند از ایران در ماه های اول سال جاری میلادی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. این در حالی است که دولت "اوباما" اظهار داشته که صادرات نفت خود را کاهش داده است."

"گلف تایمز" در ادامه اشاره می کند که افزایش واردات نفت چین از ایران نیز یکی دیگر از عواملی بوده که نگرانی مقام های امریکایی از نقض چارچوب تحریم های وضع شده را افزایش داده است.

"گلف تایمز" در ادامه می نویسد:"ریچارد مالینسون" یکی از تحلیلگران انرژی در لندن معتقد است که ایران به طور میانگین 1.3 میلیون بشکه نفت خام در روز در نیمه نخست سال جاری فروخته است که بیش از 1.06 میلیون بشکه نفت فروخته شده در روز در سال گذشته میلادی بوده است. او در ادامه خاطر نشان می سازد که قطعا در صورت به توافق رسیدن امریکا با ایران در مذاکرات هسته ای ناکارآمدی تحریم های وضع شده از سوی آن کشور علیه ایران مشخص خواهد شد.

"مارک دوبوویتز" تحلیلگر بنیاد "دفاع از دموکراسی" در واشنگتن نیز معتقد است در صورت توافق نهایی هسته ای ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 تولید نفت ایران افرایش خواهد یافت. او در ادامه اشاره می کند که این موضوع "اعتماد به نفس" ایران را افزایش می دهد. 

پایان «مالیات سیاه»؛ امید به «یارانه سپید»

$
0
0
 
اخبار اقتصادی - پایان «مالیات سیاه»؛ امید به «یارانه سپید»

اما آیا در خرداد 96 و در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری، تیم اقتصادی دولت فعلی خواهد توانست با غرور از موفقیت در ریشه‌کنی کامل «یارانه سیاه» در اقتصاد ایران و هدایت کامل منابع آزادشده به سمت مصادیق مختلف «یارانه سپید» سخن بگوید؟اگر دو وظیفه اقتصادی اصلی دولت‌ها را دریافت انواع مالیات و پرداخت انواع یارانه بدانیم، به‌نظر می‌رسد مهم‏ترین نقطه قوت در کارنامه اقتصادی 300 روزه دولت تدبیر و امید عبارت است از کاهش «مالیات سیاه»؛ یعنی خویشتن‌داری خردمندانه و قابل تقدیر دولت در کاهش شدید اعتیاد به استفاده از ماشین انتشار پول و در نتیجه کاهش اخذ «مالیات تورمی» جانکاهی که به منزله دست بردن مکرر دولت در جیب آسیب‌پذیرترین قشر از شهروندان بود.

ابداع خلاقانه اصطلاح «مالیات تورمی» از سوی اقتصاددانان، به خوبی وضعیت اسفناک شهروندانی را به تصویر می‏کشد که دولت آنها به‌جای کسب درآمد از طریق رونق‌بخشی به فضای کسب‌وکار و سپس مالیات‏ستانی از کسب‏وکارها، به خیال خام خود راه میان‌بری را انتخاب کرده و برای تامین مخارج خود به انتشار پول می‌پردازد؛ وضعیتی که به‌منزله کسب درآمدی بادآورده برای دولت، در مقابل تحمیل لطمات تورم به خانوارهای آسیب‌پذیر - که معمولا فاقد دارایی گران‌شونده در فرآیند تورم هستند - و لطمات تلاطم قیمتی به صاحبان کسب‏وکارهای مولد و سالم است. هم‌اکنون، خوشبختانه می‌توان گفت که بر اثر تصمیمات خردمندانه دولت یازدهم، روند اتکای دولت به «مالیات تورمی» (مالیات سیاه) در یک سال اخیر به شدت کاهش یافته و در سال‌جاری نیز بیشتر کاهش خواهد یافت.

به‏صورت متناظر، مهم‌ترین نقطه ضعف این دولت را هم می‌توان تعلل در طراحی برنامه مشخص برای کاهش «یارانه سیاه» دانست: در 300 روز اخیر حدود 23 هزار میلیارد تومان ثروت بادآورده در جیب بهره‌مندان از رانت «دلار دولتی» گذاشته شده است (با فرض سرانگشتی فروش 45 میلیارد دلار از سوی دولت، به قیمتی به‏طور متوسط 500 تومان کمتر از قیمت بازار). این رانت 23 هزار میلیارد تومانی که هیچ گزارش شفافی هم از کم‏وکیف افراد حقیقی و حقوقی بهره‌مند از آن در دسترس نیست، حدودا یک‌ونیم برابر کل پولی است که در این 300 روز برای آموزش‌وپرورش با 12 میلیون دانش‌آموز و یک میلیون معلم و کارمند هزینه شده؛ به تقریب با یارانه پرداختی به 50 میلیون نفر در این دوره 300 روزه برابر می‏کند و حدودا 17 برابر کل منابع مالی‌ای است که بر اثر انصراف یارانه‏ای داوطلبانه در یک سال آینده به جیب دولت خواهد رفت.

در زمینه وام بانکی نیز، رانت ناشی از اختلاف شدید نرخ بهره در بازار رسمی و غیررسمی، نمادی فاجعه‌بار از «یارانه سیاه» است که باعث شکل‏گیری جریان‌های درآمدی بادآورده عظیمی شده؛ چه برای وام‌گیرندگانی که وام‌هایی با نرخ به‌مراتب کمتر از نرخ تورم را دریافت می‌کنند و چه برای وام‌گیرندگانی که بالغ بر 80 هزار میلیارد تومان وام‌های بانکی معوقه را ایجاد کرده‌اند و باز هم هیچ گزارش شفافی درباره توزیع آنها وجود ندارد.

این 80 هزار میلیارد تومان - که ناگزیر بخشی از آن به‌صورت کاهش سود پرداختی به سپرده‌گذاران نمود می‏یابد و بخشی دیگر هم در قالب مجبور شدن بانک مرکزی به تامین منابع بانک‌های تجاری از طریق روش‏هایی که معادل انتشار پول جدید هستند - بالغ بر دو و نیم برابر کل بودجه اختصاص‌یافته برای سلامت و درمان در سال‌جاری است.

خلاصه آنکه مهم‌ترین نقطه ضعف دولت تدبیر و امید آن است که هنوز برنامه منسجمی برای کاستن از «یارانه خاکستری» و افزودن به «یارانه سپید» تدارک ندیده است. در نتیجه در شرایطی‌که سیستم رانتی بازار ارز و سیستم تسهیلات بانکی دارای سود بسیار کمتر از تورم، منابع مالی نجومی بادآورده‌ای را به جیب بهره‌مندان از «روابط» سرازیر می‌کند، متاسفانه دولت برای اختصاص «یارانه سپید» به حوزه‌های مهمی مانند کاهش فقر سلامت، کاهش فقر آموزش و کاهش فقر تغذیه، خود را محتاج به انصراف مردم از یارانه 45.000 تومانی می‌داند.

اما آیا در خرداد 96 و در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری، تیم اقتصادی دولت فعلی خواهد توانست با غرور از موفقیت در ریشه‌کنی کامل «یارانه سیاه» در اقتصاد ایران و هدایت کامل منابع آزادشده به سمت مصادیق مختلف «یارانه سپید» سخن بگوید؟

قطعا غنای تجربه و دانش موجود در میان اعضای تیم اقتصادی دولت اعتدال، توانایی تحقق چنین هدف فرخنده‌ای را در سه سال آینده خواهد داشت؛ امید که پاسخ این سوال مثبت باشد.

توضیحات وزیر ارتباطات در مورد وضعیت اینترنت

$
0
0
اخبار اجتماعی - وزير ارتباطات :
 دولت با فيلترينگ مخالف است«باور نمي‌كردند كه روحاني رئيس‌جمهور ايران شود حتي موقعي كه بحث دور دوم پيش آمد به ما مي‌خنديدند» اين را وزير ارتباطات دولت يازدهم مي‌گويد.دكتر محمود واعظي كمتر اهل مصاحبه است. اكنون در آستانه يك‌سالگي دولت يازدهم مقابل دكتر محمود واعظي، وزير ارتباطات و فناوري ارتباطات قرار گرفتيم تا به بحث پيرامون ممنوعيت‌ها و عدم دسترسي به اينترنت بپردازيم. ساعت 9 صبح درب 4 وزارت ارتباطات راهي بود تا با وزيري گفت‌وگو كنيم كه به‌رغم كار فراوان با روي گشاده از ما استقبال كرد و در مقابل دكتر محمود واعظي یکی از نزديك‌ترين اشخاص به روحاني در جريان انتخابات سال 92 قرار گرفتيم.
 
در اول خرداد ۱۳۳۱ در یک خانواده مذهبی در خیابان خراسان، جنوب تهران متولد شد. دوران ابتدایی خود را در دبستان اسلامی صادقیه سپری و در سال ۱۳۴۹ دوره دبیرستان را با اخذ دیپلم ریاضی در مدارس میرداماد و مروی پشت‌سرگذاشت.
 
وی در سال ۱۳۵۰ برای ادامه تحصیل به آمریکا رفته و در سال ۱۳۵۵مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سکرمنتو در رشته مهندسی برق اخذ کرده و برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مخابرات به دانشگاه ایالتی سن‌خوزه رفت. بعد از اتمام آن وارد مقطع دکترای رشته مهندسی مخابراتِ دانشگاه ایالتی لویزیانا شد که با پیروزی انقلاب در ایران از اتمام تحصیل و اخذ مدرک دکتری صرف‌نظر و به ایران بازگشت. مشروح مصاحبه آرمان با دكتر محمود واعظي در ذيل آمده است:

به‌عنوان اولین سوال درحالی که یک سال از فعالیت دولت یازدهم گذشته، عملکرد خودتان و وزارتخانه‌ متبوعتان را چگونه جمع‌بندی می‌کنید؟
یک سال از انتخابات گذشته و کمتر از ده ماه از فعالیت دولت يازدهم، طی این مدت کارهای زیادی می‌توان انجام داد به هر حال انتخاباتی که انجام شد، تحولی را در روحیه مردم به‌وجود آورد و هم مي‌توان گفت در نوع نگاهی که دولت برای کار و تعامل با مردم فراهم کرد.
 
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم از این مقوله مستثنی نیست، ما در این وزارتخانه مشکلاتمان بیش از سایر وزارتخانه‌ها بود چراکه در این وزارتخانه طی مدت4 سال، سه وزیر جابه‌جا شد؛ یعنی (آقایان تقی‌پور، نیکزاد و بعد هم نامی) بنابراين يك نابساماني و عدم‌ ثبات مديريت در اين وزارتخانه وجود داشت. مساله دوم، ادغام اين وزارتخانه با وزارت راه و مسکن و شهرسازی بود كه موجب بي‌نظمي و عدم علاقه به‌كار در وزارت ارتباطات شد. مساله سوم، اختلاف‌نظرات داخلی بود كه ناشي از تلاش براي ادغام اين وزارتخانه در ديگر دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها بود. اختلاف نظری که با مرکز ملی فضای مجازی به‌وجود آمده بود، موجب شد مرکز تحقیقات و پژوهشگاه به‌هم ریخته شود.
 
به‌هر روي با توجه به نوع نگاهی که در دولت‌های نهم و دهم وجود داشت، اساسا در وزارت ارتباطات سرمایه‌گذاری نشده بود، انتظارات مردم بالا بود خصوصاً در عرصه دیتا و اینترنت. لذا ما در چنین شرایطی این وزارتخانه را تحویل گرفتیم در مدتي كه گذشت تلاش‌های بسیاری انجام شد تا در یک فاصله زمانی کوتاه وضعيت وزارتخانه ساماندهی شود.
 
با توجه به اینکه من از سال 59 تا 65 در این وزارتخانه مسئولیت داشتم و افراد زیادی را می‌شناختم، کار را می‌شناختم و رشته تحصیلی من هم مرتبط با اين وزارتخانه بود، سعی کردم در یک دوره زمانی کوتاه ثبات و آرامش را به آن برگردانم که تصور مي‌كنم توانستم اين كار را انجام دهم. تمامی مسئولان و معاونانی که انتخاب نمودم از داخل زیرمجموعه وزارتخانه بود. در طول ده ماه گذشته تلاش كردم در اين وزارتخانه آرامش ايجاد شود و جایگاه این وزارتخانه مجدداً تثبیت شود؛ یعنی به همان جایگاهی که این وزارتخانه قبلا داشت، بازگردد.
 
می‌دانید که این وزارتخانه همیشه به دو دلیل مورد توجه بوده؛ اول به این دلیل که به‌طور گسترده و پیوسته مردم کشور با این وزارتخانه مرتبط هستند و دوم اینکه این تکنولوژی، تکنولوژی روز دنیاست و کسی نمی‌تواند آگاه ازتحولات فناوری اطلاعات نباشد و خوشبختانه به سرعت این وزارتخانه جایگاه قبلی خود را پیدا کرد و ما پس از این دوره کوتاه که ساختارسازی و اوضاع را تثبیت کرده و مشکلات را برطرف کردیم، تلاش کردیم که ببینیم مطالبات و مشکلات مردم چیست و صرفاً تمام وقت خود را روی این گذاشتیم که بر اساس چند مولفه خدمات و دستاوردهاي اين وزارتخانه را توسعه دهیم. همگان به‌خوبي مي‌دانند كه مقام معظم رهبری، عنایت خاصی به این فناوری دارند و همیشه یکی از دغدغه‌هایشان این بوده است .چراکه این فناوری به نوعی است که هم می‌تواند موجب تحول در رشد و توسعه کشور و رفاه مردم شود و هم پیامدهای تخریبی داشته باشد لذا فرصت و تهدید هر دو باهم همراه است.
 
ما براي بحث روی این موضوع کمیته‌ای تعیین و به دقت کار کردیم و ایشان برای شورای‌عالی فضای مجازی حکمی دادند.نکته دیگری که همواره به‌عنوان یک سند بالادستی برای ما مهم بود، برنامه پنجساله پنجم است که مفصل راجع به اینکه وظایف ما چیست، مشخص شده و مورد توجه قرار دادیم و از سوی دیگر شعارهایی که آقای دکتر روحانی در انتخابات و در عرصه فعالیت این حوزه داده بودند یکی از محورها بود و برنامه‌ای که به مجلس محترم ارائه کردم و آنچه در برنامه مجلس، در مصوبه و قانون مجلس برای ما بود را جمع کردیم و از محتواي آنها پروژه‌های مختلفی را استخراج کردیم که الان من و همه‌ همکارانم تمرکزمان را بر این گذاشته‌ایم که عقب‌افتادگی گذشته را جبران و بر اساس همان مولفه‌های ذکرشده، کار توسعه را پیش ببریم.

آیا از زمانی که مسئولیت را برعهده گرفتید، نابسامانی‌های مالی هم وجود داشته است؟
پرونده‌هایی در بازرسی کل کشور و در جاهای دیگر بوده و هم‌اكنون نیز هست اما من معمولاً بر اساس رویه‌ای که دارم و همیشه آن را رعایت می‌کنم، خود را صاحب‌نظر به امور قضایی و قضاوت نمی‌دانم. این موارد را برعهده‌ دستگاه‌های نظارتی می‌دانم بنابراین راجع به این موضوع صحبت نمی‌کنم اما راجع به اینکه از بودجه وزارتخانه می‌شد بهتر از این استفاده کرد، معتقدم می‌توانستیم با همان بودجه‌ای که در گذشته بود، برای توسعه و حل مشکلات بهتر برنامه‌ریزی کنیم ولی به‌هر حال یک مطلب هم مدنظر است و آن اینکه هر وزیر و دولتی بر اساس سیاست‌های ابلاغی که از طرف رئیس‌جمهور و دولت به آن اعلام می‌شود این کارها را انجام می‌دهد.
 
می‌توانم بگویم با سلیقه من و با سیاست‌های دولت آقای روحانی، بخشی از کارهایی که در گذشته شده را نمی‌پسندم ولی ترجیح می‌دهم که وقت مصاحبه و حتی وقت خودم را روی این موضوع نگذارم. در این 10 ماهی که در خدمت مردم هستم، تلاشم بر این متمرکز بوده که به‌گونه‌ای از وقتم استفاده کنم که بتوانم پس از اتمام 4 سال، کارنامه‌ای را از نظر توسعه و انتظاراتی که مردم دارند، ارائه دهم.

وضعیت اینترنت، پهنای باند و سرعت مسائلی هستند که همچنان با نام وزارتخانه شما گره خورده، چرا پهنای باند، کم و سرعت اینترنت در ایران پایین است؟ آیا ما به لحاظ تکنولوژیکی توانمندی نداریم یا مشکل دیگری وجود دارد؟
سرعت اینترنت، پهنای باند و...، به این برمی‌گردد که باید بتوانید زیر‌ساخت‌ها را آماده کنید تا حاصل پروژه‌هایی که انجام می‌دهید بشود سرعت، پهنای باند. در ابتدای صحبت اشاره داشتم که به‌دلیل ناملایمات گذشته و عدم اختصاص بودجه کافی به این وزارتخانه و اختلافاتی که بوده و نوع نگاهی که دولت به این وزارتخانه داشته ازجمله اختلاف نظری که بین وزیر و رئیس دولت وجود داشت، مقداری به این صنعت و به این وزارتخانه کم‌مهری شده، به همین دلیلی ما عقب افتادیم. «اجرای شبکه ملی اطلاعات در کشور» می‌تواند پاسخی برای آن باشد.
 
ما بر اساس قانون برنامه پنجساله پنجم موظف بودیم که در دو سال اول برنامه شبکه ملی اطلاعات را ایجاد کنیم که بر اساس آن60‌درصد خانوارها و 100 درصد کسب و کارها به اینترنت با سرعت مناسب دسترسی داشته باشند و خدمات مناسبی به آنها داده شود. از زمان حضورم در این وزارتخانه دو سال و نیم از برنامه پنجساله گذشته بود فلذا ما امیدواریم که در دو سال آخر برنامه بتوانیم این خواسته را محقق کنیم. امیدوار هستم که با اجرای شبکه ملی اطلاعات بتوانیم به پهنای باند کشور، دولت الکترونیک، آموزش الکترونیک، تجارت الکترونیک، سلامت الکترونیک و تمام خدماتی که مورد نیاز مردم است و در منزل و محل کار به آنها احتیاج دارید با سرعت مناسب دسترسی پیدا کنید.

با توجه به اینکه همیشه نهادهای مختلفی در این‌باره اظهارنظر می‌کنند، چه نهادی مسئولیت نهایی نظارت و کنترل اینترنت را برعهده دارد؟
بحث اینترنت تا زمانی بود که فقط یک خدمت به شما ارائه می‌شد که آن اینترنت بود. ولی اکنون شبکه‌ای هست که انواع و اقسام این خدمات را به شما ارائه می‌دهد. حالا ببینید اینترنت خدمتی‌بود که در زمانی ارائه شد، اكنون‌کاری که ما برای نام‌نویسی مرحله دوم ‌هدفمندی یارانه‌ها برای کل ملت ایران انجام دادیم یک خدمت است، اینترنت که نیست ولی از آن شبکه استفاده شده، شبکه بانکی که الان با آن مواجه هستیم، از هرجایی می‌توانید از این شبکه استفاده کنید که سيستم‌هاي ما استفاده می‌کند ولی صرفا اینترنت نیست. این مثال‌ها را می‌زنم که مردم بدانند دنبال این هستیم که مجموعه‌ای از خدمات ارائه دهیم که یکی از آنها هم اینترنت است و در همین شبکه هم وجود دارد.

درنهایت چه کسی مسئول است؟
مسئول کل زیرساخت ما هستیم .

حتی کنترل و نظارت؟
منظورتان چیست؟

یعنی کاهش سرعت در بعضی از روزها که شاهد آن هستیم .
مسئولیت آنچه مربوط به مسائل فنی این امور است را ما می‌پذیریم. بالاخره در این شبکه عظیمی که در سراسر کشور هست، (حدود شصت‌هزار کیلومتر فیبر نوری) یعنی راجع ‌به مجموعه‌ عظیمی‌ از دستگاه‌های رادیویی صحبت می‌کنم، راجع به انواع و اقسام دستگاه‌ها، دیتاسنترها و...، یعنی درحال هدایت شبکه عظیمی هستیم و طبیعی ‌است که اتفاقاتی هم رخ‌ می‌دهد.

البته درمورد این اتفاق که مثلاً با عبور کشتی و برخورد لنگر احتمالا مشکلی پیش می‌آید، صحبت نمی‌کنم.
خوب در ارتباط با اینها ما مقصریم. راجع‌ به اینکه کسی در یکی از ارتباطات دستکاری کند هم ما مقصریم ولی کاهش سرعت اینترنت یا در اختیار زیرساخت ماست یا در اختیار دستگاه‌های اپراتورهاست. یعنی وقتی یک ماشین درحال کارکردن است به‌دلایل مختلف ممکن است اشکالی پیش بیاید. بارش برف سنگینی که سال گذشته در گیلان و مازندران داشتیم، سیستم ما مشکل نداشت، وقتی برق قطع و باتری تمام شد ارتباط از کار افتاد یعنی می‌خواهم بگویم این اتفاقات دلایل فنی هم دارد فلذا آنچه مربوط به مسائل فنی‌است یا به ما مربوط می‌شود یا به شرکت‌ها یا اپراتورهایی که بازهم با آن در تماس هستیم.

مدتی پیش آقای رئیس‌جمهور دیدار و انتقاداتی از وزارتخانه داشتند به‌خصوص در موضوع پهنای‌باند و درخواست کردند که این ‌وزارتخانه هرچه زودتر پهنای باند را افزایش بدهد. نخست بفرمائید به‌عنوان وزیر ارتباطات آیا گسترش اینترنت را برای جامعه یک تهدید می‌دانید؟ کما اینکه عده‌ای براین باور هستند که پهنای باند می‌خواهیم چکار؟!
اینترنت مثل چاقو می‌ماند، هم استفاده‌ مفید می‌توان از آن کرد و هم استفاده‌غیرمفید؛ پس چاقو هم تهدید است و هم فرصت. یعنی شما با چاقو بسیاری از امور زندگیتان را انجام می‌دهید که این ابزار جزو ضروریات است و باید هم باشد اما حالاکسی هم هست که با چاقو با کسی دعوا می‌کند و از آن استفاده نا‌بجا می‌کند. نگاه من نگاهی است که اینترنت در داخل خود دنیایی دارد و اول باید در جامعه‌مان فرهنگ استفاده از اینترنت را ترویج دهیم که این دنیایی که در آن اطلاعات و مباحث علمی و سرگرمی زیاد وجود دارد، چگونه از آن استفاده مطلوب کنیم البته با صرف کمترین وقت.

اگر افزایش نفوذ اینترنت هم فرصت است و هم تهدید، پس چرا ما بیشتر به تهدید توجه داریم؟ در واقع می‌توان گفت در شاخصه‌ها خیلی پایین‌تر از سطح جهانی هستیم حتی در کشورهای حوزه خلیج‌فارس.
در مقدمه ابتدا عرض کردم که در این دولت هیچ اصراری بر این نبوده که نگاه تهدیدی داشته باشیم، سیاست دولت این است که اینترنت و این شبکه در خدمت مردم می‌تواند بسیاری از امور را به‌راحتی پیش ببرد، می‌تواند در خدمت چابک‌سازی دولت باشد، می‌تواند جلوی فساد، تبعیض، جعل و همه اینها را بگیرد و فرصت‌های بسیاری را خلق کند.
 
ضمن اینکه برای استفاده خصوصی بسیار مفید است. از سوی دیگر در اینترنت سایت‌های خلاف عفت عمومی، مستهجن و ضددین وجود دارد که هیچ خانواده‌ای اینها را ترویج نمی‌کند برای اینکه به‌راحتی در دسترس فرزندانشان قرار بگیرد یعنی شما الآن در منزل سعی می‌کنید که چیزی را دراختیار فرزندانتان قرار دهید که مضر نباشد. حتی سیاست ما این است که آنچه تقریباً بین خانواده‌ها، مسئولان و تفکرات مختلف و جریان‌های مختلف مورد اجماع است، اتفاق نظر دارند، ما می‌گوییم که این تهدید است ولی ما باید این تهدید را مدیریت کنیم.

ضریب نفوذ اینترنت در ايران چقدر است؟
اگر اجازه دهید عرضم را تمام کنم به این موضوع هم می‌رسیم. پس ما باید تهدید را مدیریت کنیم و وقتی ما این تهدید را مدیریت می‌کنیم دغدغه ای نداریم بلکه به این سمت می‌رویم که مردم به راحتی بتوانند از این امکان و فرصت حداکثر استفاده را کنند.
 
مگر نتیجه افزایش سرعت در دانشگاه‌ها غیر از این است که دانشجویان و اساتید ما کلاس‌ها و مباحث علمی‌تر خواهند داشت و از تمام دستاوردهای دنیا با سرعت بیشتری مطلع می‌شوند؟ اگر تجارت و صنعت ما به اینترنت پر سرعت دسترسی داشته باشد مگر غیر از این است که ما ارتباط بین الملل مان در ارتباط با همکاری‌های اقتصادی سرعت بیشتری خواهد گرفت؟ عرض من این است که دولت به طور جد دنبال این فرصت سازی است.
 
آنچه آقای رئیس جمهور در آن جلسه مطرح کردند همین بود که ایشان اشاره کردند که شبکه ملی اطلاعات باید با سرعت بیشتری راه اندازی شود، پهنای باند باید گسترش پیدا کند ، سرعت اینترنت می‌بایست افزایش پیدا کند. اینها موضوعاتی است که از زمان روی کارآمدن این دولت روی آنها کار می‌شود. حالا بخشی از رسانه‌های خارج برخی از سخنان رئیس‌جمهور را گرفتند و بخشی را رها کردند. آقای رئیس‌جمهور هم روی مدیریت تهدید همیشه تأکید دارند و هم استفاده بهینه و با سرعت بیشتر از فرصت‌ها و برای آن برنامه‌ریزی کردند.

آیا آماری دارید که بگوید ضریب نفوذ اینترنت در منطقه و در جهان به چه میزان است؟
ضریب نفوذ اینترنت الان در جهان به حدود 104-103 رسیده و در منطقه حدود 14 هست در واقع بین 15-13 در نوسان است و برنامه پنجم برای جهان که سیاستگذاری نکرده اما در هدفگذاری برنامه پنجم برای منطقه قرار است که دوم شویم و ان‌شاءا... فکر می‌کنم که تا آخر برنامه حتما برنامه‌هايمان را ادامه خواهيم داد.

الان شبکه‌های اجتماعی واقعیت انکارناپذیر جامعه هستند، بحث فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی مثل واتس‌آپ و وایبر تا چه حد مؤثر است؟
همین‌طور که اشاره کردید شبکه‌های اجتماعی واقعیت است و تسهیلاتی را دراختیار کاربران قرار می‌دهد. اگر قرار بر این باشد که با شبکه‌های اجتماعی مخالفت شود و در وزارتخانه با عینک اقتصادی به این شبکه‌ها نگاه کنیم باید اولین مخالف آن بودیم چراکه اینها مرتباً باهم رایگان صحبت می‌کنند و انواع و اقسام فعالیت‌ها را دارند ولی سیاست دولت فعلی و این وزارتخانه این نیست که برای اینکه سود بیشتری عاید وزارتخانه و خزانه دولت شود، بیاییم با تسهیلاتی که دراختیار مردم قرار گرفته، مخالفت کنیم. بنابراين دولت با فيلترينگ شبكه‌هاي اجتماعي مخالف است و اين راهكار را موثر نمي‌داند.

پس چرا عده‌اي از فعالان سياسي با شبكه‌هاي اجتماعي مخالف هستند؟
یا اینکه برخی توجیه نیستند یا اینکه خودشان وارد شبکه‌های اجتماعی نشده‌اند که کار بکنند، بلکه بیشتر شنیده‌هایشان هست. مگر همین تلفنی که قانوناً و رسماً در اختیار مردم گذاشتیم و ارتباطی که مردم از این طریق دارند صددرصد سالم است؟ در ارتباط با شبکه‌های اجتماعی هم همین‌گونه است. من در مناسبت‌های مختلفی که با مردم مواجه می‌شوم خیلی از اقشار جامعه که به سفرهای عتبات مشرف می‌شدند، اظهار می‌دارند که از این شبکه‌ها برای ارسال عکس یا تبادل روایات استفاده می‌کردیم.
 
می‌خواهم بگویم این ظرفی است که شما می‌توانید از آن بهره‌برداری‌های مختلف کنید لذا فکر می‌کنم که ما نباید همینطوری مخالفت کنیم. نکته‌ای که مطرح است و ممکن است آن‌را به‌عنوان یک آدم ملی بگوییم با توجه به اینکه سرور این شبکه‌های ملی در خارج از کشور است، اینها می‌توانند مراودات و رفتار و مطالبات این 5-4 میلیون ایرانی که باهم در ارتباطند را تجزیه کنند، چرا ما باید اطلاعات خودمان را در دسترس خارجی‌ها قرار دهیم؟ بر این اساس ما اعتقادمان بر این است که خود ایرانی‌ها، دانشگاه‌ها، جوان‌ها و گروه‌های مختلف بیایند و در داخل ایران برنامه‌نویسی کنند و app بنویسند و شبکه‌های اجتماعی داخلی را فعال کنند.
 
ما هم حتماً کمک مالی به آنها خواهیم کرد برای اینکه نشان دهیم برای این کار ارزش قائل هستیم، کمک فنی خواهیم کرد و حاضرم در دیتاسنتر تمام امکانات را به‌طور رایگان دراختیارشان قرار دهم که در داخل کشور این اپلیکیشن‌ها را داشته باشیم. مگر ما چه کم داریم؟ چون جوان‌های ما در برنامه‌ریزی خیلی خوب کار می‌کنند.
 
مثلاً وی‌چت را چند نفر چینی نوشته‌اند. ما در مقابل شبکه‌های اجتماعی نمی‌ایستیم ولی توصیه‌مان این است که شبکه‌های اجتماعی باید داخلی شود اجازه ندهیم که دیگران از رفتار و اطلاعاتمان سوءاستفاده کنند. در دنیای امروز اینکه آنها نتوانند تمام این اطلاعات را برداشت کنند کار سختی نیست. تعداد قلیلی از کاربران ما فرهنگ استفاده از این شبکه‌ها را خوب درک نکرده‌اند و بعضا اطلاعات خود را در معرض دید قرار می‌دهند درصورتی که بسیاری از کاربران خارجی، برای حریم خصوصی خودشان ارزشی قائل هستند.

اسم آقای واعظی همیشه به سیاست خارجی گره خورده، برخي از شايعات حاكي از اين است كه چند وقت پیش به شما پيشنهاد نمايندگي ايران در سازمان ملل داده شده است. آیا صحت دارد؟
نه، این شایعه اصلاً صحت ندارد. در گذشته، بی20 - 15 سال گذشته، پیشنهاد نمایندگی ایران در سازمان ملل به بنده شد و به‌دلیل مسائل خانوادگی نمی‌خواستم به خارج از کشور بروم. الآن به طریق اولی گرفتارهایی که داریم، نه به من پیشنهادی شده و نه شرایط کاری من اقتضای چنین مسئولیتی را دارد.

شما قرار بود وزير خارجه شويد؟! در مرداد 92 به شما پيشنهاد وزارت خارجه شد چرا نرفتيد؟
من هیچ وقت تمایل نداشتم به وزارت خارجه یا به وزارت ارتباطات بروم. آنچه برای من مهم بود این بود که مردم انتخابی کردند و نتیجه این انتخاب باید برای همه محترم باشد. من وظیفه خود می‌دانستم که به کمک دولت آقای روحانی و این انتخاب مردم بشتابم نه فقط برای اینکه سمت اجرایی داشته باشم و پست بگیریم.
 
اگر من هیچ سمتی هم در این دولت نداشتم چون بر اساس اعتقاداتم این انتخابات برگزار شده بود، وظیفه خودم می‌دانستم که هر کمکی که می‌توانم به دولت آقای روحانی بکنم. این چیزهایی است که حاصل برداشت رسانه‌ها و خبرنگاران است، مثل همین شایعه‌ای که در سایت‌های مختلف کار شد، کذب محض بود. در ذهن هیچ‌کس نبود و در هیچ محفلی هم صحبت از آن نشده بود. آن موقع هم همین بود.
 
رشته تحصیلی جوانی من الکترونیک و مخابرات بود، بعد کارشناسی ارشد و دکترا را هم در رشته علوم سیاسی و روابط بین‌الملل گرفتم، این است که ما دو کلاه داریم و برایم هیچ فرقی نمی کرد که اینجا باشم یا آنجا. اتفاقاً از وقتی هم به این وزارتخانه آمدم، خیلی برایم جالب است که با فناوری‌ای مواجه شدم که فناوری روز دنیاست و تحولاتش هفتگی و ماهانه است و خیلی شیرین است. احساس می‌کنم جایی آمدم که عقب‌افتادگی‌هایی دارد و ممکن است با اتمام دوره چهار ساله‌ام بتوانم بخشی از این عقب‌افتادگی‌ها را جبران کنم. در واقع ما به این مردم خیلی بدهکار هستیم. ممکن است بتوانیم بخش کوچکی از بدهکاریمان را بپردازیم.

افزایش طلاق و عدم تمایل مجردان به ازدواج

$
0
0
اخبار اجتماعی - افزایش طلاق و عدم تمایل مجردان به ازدواج

ماجرا یک حساب ساده دودوتا چهار تاست. اینکه ما دلمان نمی‌خواهد برای تشکیل زندگی به خودمان زحمت بدهیم. جوان‌ها می‌گویند به تنهایی زندگی کردن حداقل این مزیت را دارد که نباید جوابگوی کسی باشی.درست جلوی در دادگاه خانواده میدان ونک از ماشین پیاده می‌شوم. قرارمان با دوستم طبقه پنجم دادگاه است. قرار است من در دادگاه نفقه او حاضر شوم و شهادت بدهم که همسرش در دخل و خرج خانه نقش بسزایی نداشته است. ساختمان آنقدر قدیمی است که می‌ترسم با یکی دیگر از توفان‌هایی که قرار است در شهر بدون اطلاع قبلی شروع به وزیدن ‌کند، بر سرمان خراب شود. جلوی تنها آسانسور دادگاه ایستاده‌ام؛ آسانسوری که به زحمت جای چهار نفر می‌شود ولی حداقل 50 نفر در صف ایستاده‌ایم.

زن جوانی به همراه خانم دیگری که از ظواهر امر معلوم است وکیل اوست پشت سر من ایستاده‌اند. زن به وکیلش می‌گوید: «می‌خوام هرطور شده توی محضری جدا بشم که همون‌جا عقد کردم...» وکیلش و من خیلی با تعجب به او نگاه می‌کنیم و وکیلش می‌گوید: «چرا؟» می‌گوید: «برام مهمه... محضر سلسبیل بود...» وکیل می‌گوید: «تو فردا صبح می‌تونی طلاق بگیری. الان اینجا که کار تموم شد آژانس بگیر برو اونجا ببین آیا خطبه طلاق هم اونجا جاری می‌شه یا نه؟» زن با اعتمادبه‌نفس می‌گوید: «حتما. البته قبلش هم می‌خوام برم آرایشگاه... می‌خوام فردا توی محضر بدرخشم... » خیلی آرام از او می‌پرسم: «چند ساله ازدواج کردی؟» بی‌تفاوت یک حساب سرانگشتی می‌کند و می‌گوید: «هشت سال....»

چند هفته پیش علی‌اکبر محزون مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت‌احوال کشور هشدار داد که 46 درصد از مردان ایرانی از سن ازدواج عبور کرده و به مرحله «تجرد قطعی» رسیده‌اند. محزون گفت: «آقایان در سن ازدواج کشور با طیف سنی 20 تا 34 سال شامل 12 میلیون و 70 هزار نفر می‌شوند که از این تعداد پنج میلیون و 570 هزار نفر هرگز ازدواج نکرده‌اند. تمامی خانم‌های در سن ازدواج کشور با طیف سنی 15 تا 29 سال شامل 11 میلیون و 790 هزار نفر می‌شوند. از این تعداد پنج میلیون و 670 هزار خانم هرگز ازدواج نکرده‌اند. بنابراین 48 درصد خانم‌های در سن ازدواج کشور هرگز ازدواج نکرده‌اند. 62 هزار مرد و 90 هزار زن در کشور هستند که تا 50 سالگی ازدواج نکرده‌اند که مجموعا تعداد آقایان و خانم‌های در سن تجرد قطعی به 152 هزار نفر می‌رسد.»

آمار روبه رو رشد طلاق
به گفته مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور براساس آخرین آمار جمع تمام ازدواج نکرده‌ها در کشور 12میلیون و 692هزار نفر است که این افراد در سه گروه «افراد در سن ازدواج که هنوز ازدواج نکرده‌اند»، «افراد در سن خطر تجرد قطعی» و «افراد در سن تجرد قطعی» قرار می‌گیرند و در مجموع 14 میلیون و 992 هزار نفر آمار تمامی مجردان در کشور است. اما این همه ماجرا نیست.
 
آمار طلاق در ایران هم رو به افزایش است. علی‌اکبر محزون، ‌مدیر مرکز آمار ایران در گفت‌وگو با فرهیختگان، ‌وضعیت افزایش طلاق را در ایران مطابق آمار تشریح می‌کند. او می‌گوید: «در سال 1365 در برابر هر 340 هزار ازدواج، 30 هزار طلاق در کشور ثبت شد. البته این آمار در سال ۱۳۷۵ افزایش داشت و به ۴۷۹ هزار ازدواج در برابر ۳۷ هزار و ۸۱۷ طلاق رسید. این آمار در سال 1381 باز هم افزایش داشت؛ یعنی آمار ازدواج به بالای 650 هزار و آمار طلاق به بالای 67 هزار نفر رسید.» محزون تاکید می‌کند که البته این آمار مربوط به طلاق بنا به دلایل عدم ثبت در دفاتر ممکن است دچار کم‌شماری بشود اما آمار می‌گوید که ما در بین سال‌های 1365 تا 1385 با افزایش طلاق مواجه بوده‌ایم.»

در دادگاه روبه‌روی قاضی ایستاده‌ام و به قرآن قسم یاد می‌کنم و منتظرم قاضی سوالاتش را بپرسد. همسر دوستم به‌شدت عصبانی است و من سعی می‌کنم او را نبینم. قاضی سوال می‌کند که چقدر مطمئنم که مرد خانواده در خرج خانه کمک نمی‌کند. دیده‌ها و شنیده‌های این زندگی چند ساله را که برای قاضی تعریف می‌کنم مرد عصبانی می‌شود و فحاشی می‌کند. او را از دادگاه بیرون می‌کنند و دوباره سوالات از سر گرفته می‌شود.

جوانان و میل به ازدواج
یکی از کافه‌های معروف تهران در شهرک غرب جایی است که جامعه آماری من محسوب می‌شود. در کافه نشسته‌ام و به فرم‌هایی که از دیروز در کافه گذاشته‌ام و عده‌ای از سر لطف آن را پر کرده‌اند، نگاه می‌کنم. از 100 فرمی که در کافه گذاشته‌ام 68 فرم پر شده است. از این 68 فرم تنها پنج فرم را متاهلان پر کرده‌اند و 63 فرم متعلق به مجردها است. از 63 مجردی که فرم را پر کرده‌اند، 51 نفر بالای 30 سال هستند و 43 نفر نیز سطح تحصیلات‌شان بالای مدرک کارشناسی است.
 
37 نفر از این مجردها هم در خانه‌های مجردی و دور از خانواده زندگی می‌کنند. پنج متاهلی که فرم‌شان را پر کرده‌اند به سوال اول فرم یعنی اینکه آیا با همسرتان به کافه آمده‌اید، جواب منفی داده‌اند. چهار نفر آنها از زندگی مشترک‌شان راضی نیستند. از 63 مجرد تنها 10 نفر مایل هستند که ازدواج کنند. دلایل اصلی عنوان شده توسط کسانی که تمایلی به ازدواج ندارند این است که آنها مطمئن هستند زندگی‌شان پایان خوشی ندارد و به طلاق منجر خواهد شد. عدم امکانات مالی مناسب و نداشتن مسکن هم در رده‌های دوم این دلایل قرار دارد. محمد صاحب کافه است و از درآمد ماهیانه 12 میلیونی خودش هم راضی است. 35 ساله است و کارشناسی ‌ارشد رشته نقاشی دارد.
 
محمد حتی ذره‌ای هم به ازدواج فکر نمی‌کند. او می‌گوید: «من از ساعت 7 صبح تا 12 شب اینجا هستم. برای همین عملا وقتی؛ حتی برای میهمانی رفتن برایم باقی نمی‌ماند. ضمن اینکه می‌دانم زندگی مشترک یعنی بسته شدن دست و پا، ‌چرا باید خودم را پایبند به چیزی بکنم که در آخرش با پرداخت هزار سکه به‌عنوان مهریه و طلاق تمام می‌شود؟»

هزار راه نرفته
حسین باهر جامعه شناس، درباره عدم‌تمایل جوانان به ازدواج و افزایش آمار طلاق می‌گوید: «ماجرا یک حساب ساده دودوتا چهار تاست. اینکه ما دلمان نمی‌خواهد برای تشکیل زندگی به خودمان زحمت بدهیم. جوان‌ها می‌گویند به تنهایی زندگی کردن حداقل این مزیت را دارد که نباید جوابگوی کسی باشی. توقع خانم‌ها به نظر آنها بالا رفته و همین‌طور نبودن امنیت شغلی و عدم امکانات مناسب باعث می‌شود آنها نتوانند به آینده زندگی‌شان امیدوار باشند.» باهر می‌افزاید: «این یک اصل است؛ اینکه مدت‌هاست آموزه‌های دینی ما فراموش شده و نمی‌دانیم که ازدواج تکمیل‌کننده نیمی از ایمان همه ماست. این همان چیزی است که نباید فراموش کرد. خانواده‌ها باید دست فرزندان‌شان را در راهی که فراز و نشیب فراوان دارد، بگیرند. آنها اگر در کنار فرزندان‌شان باقی بمانند دیگر ترس از ازدواج مفهوم خاصی نخواهد داشت.»

شهروز افخمی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز می‌گوید: «مهریه‌های بالا، عروسی‌های مجللی که به تازگی مد شده است، درخواست جهیزیه‌های چندصد میلیونی و ماه عسل‌های رویایی اولین خوانی است که باید جوانان رد کنند. به نظر شما چند درصد جوانان توانایی پرداخت این هزینه‌ها را دارند و حاضرند این هزینه‌ها را پرداخت کنند. وقتی حتی یک وام پنج میلیونی ازدواج را از آنها دریغ می‌کنیم، وقتی جوانان ما شرایط درستی برای ثبات یک زندگی دو نفره ندارند، وقتی اگر تن به ازدواج هم بدهند ترجیح می‌دهند دیگر به بچه‌دار شدن فکر نکنند بنابراین ازدواج نمی‌کنند چراکه آنها از هزینه‌ها می‌ترسند.»

حالا یک ماهی از ماجرای دادگاه خانواده گذشته است. دوستم حکم طلاق را گرفته است تماس می‌گیرد و می‌گوید مهریه و نفقه و اجرت‌المثل را بخشیده است. فردا برای طلاق وکیلش به نمایندگی او به محضر می‌رود. دوستم می‌گوید: «مغز بچه‌هایم را شست‌وشو داده بود که برای گرفتن این پول‌ها طلاق می‌خواستم. خواستم به بچه‌هایم ثابت کنم که ماجرا راحتی خودم در زندگی است.»

معدلتون چند شد؟

$
0
0
تک دخترسلام خدمت کاربران تکدخترتک دختر
تک دختراین تاپیکو زدم تا کاربرای عزیز نمره کارنامه(معدل)رو بگنتک دختر
تک دخترالبته اینم بگم اگه حتی کم هم شدین بگین ایشالا بعدا جبران میکنینتک دختر
تک دختربعد کسایی که نمره بالا گرفتن شیرینی باید بدنماتک دختر

تک دختراگه شیرینی ندین ایشالا کچل بشین موهاتون بریزه مخصوصا دخترا تک دختر

 
Viewing all 13198 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>