یک فرد بالغ بطور متوسط ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارد که این میزان بر اساس سن ٬ جنس و شرایط افراد با هم متفاوت خواهد بود.
معمولا طی وعده های غذایی، نیاز بدن به این مقدار کلسیم تامین می شود .
از مواد غذایی که منایع غنی کلسیم به شمار می روند می توان به سویا ٬ لبنیات ( یک واحد لبنیات شامل یک لیوان شیر یا ۴۵ گرم پنیر و یا یک لیوان پنیر حاوی ۳۰۰ میلی گرم کلسیم هستند ) ٬ کلم بروکلی ٬ ماهی کولی و ساردین و سبزیجات با برگهای سبز اشاره نمود .
اما در مواردی نظیر تغذیه نا مناسب ٬ ٬ عدم فعالیت بدنی و مصرف برخی داروها که موجب کاهش جذب کلسیم در بدن می شوند ٬ بدن قادر به تامین نیاز خود نبوده و بدن این کمبود کلسیم را از طریق ذخایر کلسیم موجود در توده های استخوانی جبران خواهد نمود که با ادامه یافتن این روند تراکم و استحکام بافت استوانی کاهش می یابد .
لذا با اضافه کردن منابع کلسیم به وعده های غذایی و یا مصرف مکمل های کلسیم ٬ نیاز بدن به این عنصر را برطرف کنند.
● با افزایش سن به تدریج میزان توانایی بدن در جذب کلسیم کاهش می یابد لذا به زنان بالای ۵۰ سال و بطور کلی افراد بالای ۶۵ سال توصیه می شود در طول روز از این مکمل ها استفاده نمایند .
● مصرف بیش از نیاز مکمل های کلسیم با افزایش شدید کلسیم خون ٬ رسوب این مواد در کلیه ها ٬ بروز فشار خون و عوارض آن و … خواهد شد . لذا بهتر است تا مصرف مکمل کلسیم تا حداکثر ۱۵۰۰ میلی کرم در روز محدود شود .
● مصرف زیاد مواد غذایی حاوی سبوس یا غلات کامل همچنین مصرف مقادیر بالای کافئین جذب کلسیم در روده ها را کاهش می دهد .
● کلسیم در محیط اسیدی بهتر جذب می شود لذا بهتر است مکمل های کلسیم به همراه وعده های غذا و یا بلافاصله پس از وعده غذایی با یک لیوان آب مصرف شود .
● حتما باید قبل از مصرف مکمل های کلسیم با پزشک مشورت شود .