ه گزارش لیزنا، به مناسبت نکوداشت استاد عبدالحسین حائری کتابشناسی ایشان منتشر و در روز نکوداشت رونمایی میشود.
دکتر محمد حیدری، دبیر اجرایی همایش نکوداشت استاد عبدالحسین حائری با اعلام این خبر گفت: عبدالحسین حائری از مفاخر فهرستنویسی و نسخهشناسی معاصر محسوب میشود که بیش از نیم قرن در کتابخانه مجلس به فهرستنویسی نسخ خطی، ریاست کتابخانه و حفظ و حراست از منابع این کتابخانه مهم مشغول بوده است. بدین روی کتابخانه مجلس بر آن شد تا همایشی جهت سپاسگزاری از نیم قرن تلاش پیگیر ایشان برگزار کند. جهت این امر کتابشناسی استاد حائری منتشر و تا همایش مذکور تهیه و رونمایی خواهد شد.
وی افزود: این کتابشناسی شامل مجموعه آثار استاد اعم از کتابها و مقالههایی است که از سوی وی نگاشته شده و یا درباره او دیگران نوشتهاند.
حیدری گفت: این کتاب به زودی در آستانه برگزاری مراسم نکوداشت استاد عبدالحسین حائری منتشر خواهد شد.
لازم به ذکر است در این همایش از تمبر یاد بود استاد حائری رونمایی خواهد شد و جشن نامه وی منتشر می گردد.
بر اساس اعلام اداره کل روابط عمومی کتابخانه مجلس، استاد حائری بیشترین دوره فعالیت و عمر پربرکت خود را (بیش از 60 سال) در کتابخانه مجلس شورای اسلامی گذرانده است و در حال حاضر نیز که ایام باز نشستگی و استراحت را سپری می نماید، کماکان پژوهشگران و همکاران کتابخانه را از رهنمودهای ارزشمند خویش بهره مند می سازد.
وی در همان کودکی، قرآن و خواندن و نوشتن را در مکتب فراگرفت. سپس نزد پدرش، مقدمات عربی و بعضی کتابهای لغت و دروس مدرسهای را خواند. سپس سطوح عالی فقه و اصول را تا سن نوزده سالگی به پایان رساند. بعد از آن نزد کسانی همچون آیات عظام محمد تقی خوانساری، صدرالدین صدر، محمد حجت و حسین طباطبایی بروجردی دروس خارج را گذراند و در سن ۲۴ سالگی به درجه اجتهاد نائل شد. سپس به تهران آمد. هفده سال عضو هیئت مؤلفان لغت نامه دهخدا بود و بر چاپ چند جلد از آن نیز نظارت داشت.
حائری بیش از نیم قرن ( از سال ۱۳۳۱) در کتابخانه مجلس شورای اسلامی مشغول به خدمت بوده و نزدیک به ۲۰ سال از این دوران را عهدهدار سمت ریاست کتابخانه مجلس بوده است. وی صاحب نظریه "بازنویسی تاریخ علم بر اساس بازنویسی فهارس نسخ خطی" است که جایزهای جهانی را نیز برای وی به ارمغان آورده است.