Quantcast
Channel: انجمن تفریحی تک دختر - سرگرمی، تصاویر، عکس مذهبی، عکس های تک دختر، اس ام اس، اصن یه وضی، تفریحی، ترول، تصاویر جالب، کاریکاتور طنز، منطقه آزاد، شعر، داستان كوتاه، مطلب جدید، موبايلستان، نرم افزار، بازي های اندروید، طنز، بازی، معرفی بازی، دانلود بازی، کلیپ، مذهبی، نرم افزار، ورزشي، خاطرات خوشمزه، فرهنگی-هنری، معرفی نرم افزار، دانلود نرم افزار، بازی آنلاین، ♥♥تالار رسمی هواداران استقلال!♥♥، داستان، تاریخ ایران و جهان، حاشیه های سینما، مجله خبری، اقتصادی، اجتماعی، تکنولوژی، حوادث، ورزشی، سایر، اطلاعات عمومی، فیلم ها و سریال ها، سینما و تلویزیون، فال و طالع بینی، عکس بازیگران، بیوگرافی بازیگران، عاشقانه، عکس های عاشقانه، جملات عاشقانه، اس ام اس های عاشقانه، اشعار عاشقانه، بيوگرافي ورزشكاران، عكس ورزشكاران، صحنه هاي ورزشي، خانه داری و دکوراسیون، آموزش اشپزي، ترفند هاي خانه داري، مد و زيبايي، مدل لباس، مدل مو، شيك پوش بودن در عين با حجاب بودن، حیوانات خانگی، تصاویر طبیعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 13198

گزارش مکتوب ... شهر تاريخي مراغه در مسير توسعه و بالندگي

$
0
0
شهر تاریخی مراغه در آذربایجان شرقی یکی از 10 شهر مهم تاریخی و فرهنگی کشور است و قدمت چند هزار ساله و آثار متعدد تاریخی آن ، این شهر کهن را به یکی از مناطق دیدنی و گردشگری کشور تبدیل کرده است .
این شهر که سابقه پایتختی ایران در دوره هولاکوخان مغول را دارد در کنار دو رودخانه صوفی چای و مردق چای در دامنه های مصفای جنوبی رشته کوههای سهند قرار گرفته و با بیش از 30 هزار هکتار انواع باغ به شهر باغ ایران مشهور بوده است .
شهرت خشکبار مراغه علاوه بر بازارهای داخلی ، به بازارهای آسیای میانه و قفقاز ، روسیه ، حاشیه جنوبی خلیج فارس و کشورهای اروپایی نیز رسیده و صادرات غیر نفتی این شهر از صادرات برخی استانهای کوچک کشور فراتر رفته و به همراه شهر قم به مرکز تولید و صادرات فرش ابریشمی کشور تبدیل شده است .
استاد پاشازاده ، محقق تاریخ قدیم مراغه گفت : آخرین نتایج پژوهشهای باستان شناسی نشان می دهد که قدمت شهر مراغه به دوره مادها می رسد و هنوز هم بقایای تاریخی هزاران ساله آن در تپه ها و آثار بجای مانده گذشته قابل مشاهده است .
وی گفت : با تبدیل این شهر به پایتخت ایران در دوره هولاکوخان بر رونق آن افزوده شد و خواجه نصیر الدین طوسی با ایجاد بزرگترین رصدخانه روز آسیا در این شهر ، مراغه را به قطب علم و نجوم و ستاره شناسی در جهان تبدیل کرد .
همچنین سرازیر شدن ستاره شناسان و منجمان از گوشه و کنار دنیا به این شهر ، آنرا را به پایگاه علم ستاره شناسی تبدیل کرد که هنوز هم بقایای رصدخانه مراغه که اوج و شکوه گذشته تمدن ایران زمین را به رخ جهانیان می کشاند در تپه های مشرف به شهر مراغه باقی مانده وخوشبختانه در سالهای اخیر با خرید و انتقال دستگاههای مدرن پیشرفته علم نجوم ، باز هم رصدخانه مراغه در حال احیاء است .
استاد پاشازاده افزود : تاسیس مدارس قدیمی و مراکز علمی آن روزگار در مراغه و تبدیل این شهر به قطب ادبیات ، شعر و موسیقی بر غنای فرهنگی آن افزود و بزرگانی چون مراغه ای به تولید quotation mark موسیقی غنی quotation mark پرداختند که استاد فرهاد فخر الدینی نیز از روی همین کتاب غنی موسیقی ، آهنگ موسیقی سریال امام علی ( ع ) را ساخت .
مهندس احد راشد ، مدیرکل سابق دفتر فنی استانداری آذربایجان شرقی نیز می گوید : اوج شکوفایی شهر مراغه در تاریخ معاصر ایران به دوره قاجار بر می گردد که مراغه را به یکی از چند شهر مهم علمی ، فرهنگی ، صنعتی و کشاورزی ایران تبدیل کرد و ساخت راه آهن تهران - مراغه - تبریز و ساخت فرودگاه سهند در جوار آن و همچنین چند کارخانه بزرگ صنایع تبدیلی ، خشکبار و کاغذ این شهر را به شهری پویا و زنده تبدیل کرده است .
تولید سالانه 240 هزار تن انواع میوه و خشکبار که 80 درصد آن جنبه صادراتی دارد و همچنین تولید بیش از 80 هزار متر مربع فرش نفیس ابریشم و صدور روزانه چندین میلیارد ریال خشکبار به بازارهای جهانی گواهی بر این مطلب است .
تراب محمدی مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز با اشاره به اینکه تعداد آثار متعدد تاریخی مراغه گواه غنای فرهنگی ، هنری و ادبی آن است گفت : هم اکنون آثار بی نظیر تاریخ 900 ساله برج مدور ، گنبد سرخ ، گنبد غفاریه ، گنبد کبود ، معبد مهرورجویه ، رصدخانه خواجه نصیر الدین طوسی ، کلیسای تاریخی ، همه و همه مراغه را به مقصد گردشگران ایرانی و خارجی تبدیل کرده است .
همچنین سالانه هزاران نفر گردشگر خارجی و صدها هزار نفر گردشگر ایرانی از این آثار تاریخی که قدمتی بین 200 تا چند هزار ساله دارند بازدید می کنند و خرید سوغات مراغه از جمله فرش ابریشم ، تابلو فرش ، خشکبار ، بادام ، گردو ، سوجوق ، صابون مراغه و ... نیز بر رونق بازار تاریخی آن افزوده است .
وی گفت : آرامگاه اوحدی مراغه ای شاعر بزرگ فارسی گوی و مساجد تاریخی شجاع الدوله ، شیخ بابا ، شیخ تاج ، ضریر ، طاق ، ملا رستم ، معز الدین ، آقالار و دهها معبد و مسجد تاریخی که قدمت آن به دوره های صفویه ، آق قویونلوها و قره قویونلوها و قاجار می رسند با معماری اسلامی و ایرانی هر گردشگری را به خود جلب و مبهوت هنر اسلامی و معماری می کنند .
محمدی افزود : غنی ترین موزه دوره استیلای مغول بر ایران با عنوان موزه ایلخانی در شهر مراغه راه اندازی شده است که حاوی اشیاء تاریخی دوره ایلخانی و نشان دهنده شکوه و عظمت گذشته تمدن ایران زمین در این گوشه از کشور پهناور ایران اسلامیمان است .
دکتر پورابریشمی ، استاد دانشگاه تبریز نیز با اشاره به اینکه یکی از بهترین مناطق فسیلی جهان در شهر تاریخی مراغه واقع شده است می گوید : کاوش های ایرانی و بین المللی نشان می دهد که مراغه با قدمت چندین هزار ساله دارای یکی از مهمترین مناطق فسیلی با میلیونها آثار زیست محیطی است و با تعیین محدوده فسیلی آن می توان علاقمندان به محیط زیست و آثار جهانی زیستی را به این منطقه کشاند و با سرمایه گذاری ملی می توان علاوه بر نشان دادن قدمت زیستی چند میلیون ساله منطقه به شناساندن فرهنگ و تمدن این بخش از ایران نیز مبادرت کرد .
وی گفت : گروه محققان فسیل شناس در دانشگاه تبریز و دانشگاه مراغه طرح های علمی زیادی برای جهانی کردن منطقه فسیلی مراغه به متولیان محلی و ملی ارائه کرده اند که در صورت تحقق این امر مهم علاوه بر احیاء یکی از مناطق دیدنی زیستی جهان ، شاهد سرازیر شدن سیل گردشگران بین المللی و دوستداران محیط زیست خواهیم بود .
دکتر محمد زاد شکوریان ، رئیس دانشگاه مراغه نیز گفت : توسعه زیربنایی شهر تاریخی مراغه بدون تربیت نیروهای متخصص و علمی امکان پذیر نیست و در این راستا مراغه شکل گرفت تا بتوان با تربیت نیروهای متخصص و کارآزموده به عمران و آبادانی منطقه شتاب بیشتری بخشید .
وی گفت : هم اکنون نزدیک به 3 هزار نفر در 43 رشته کارشناسی تا دکترا در دانشگاه مراغه تحصیل می کنند .
مجوز تاسیس پژوهشکده گیاهان دارویی و پژوهشکده فسیل شناسی و پژوهشکده بیوتکنولوژی نیز اخذ شده است چرا که تحقیقات نشان می دهد مراغه به علت قرار گرفتن در دامنه های کوه سهند و داشتن آب و هواب دلچسب و پاک با اراضی حاصلخیز محل رشد و نمو هزاران گونه گیاهی است و با راه اندازی پژوهشکده گیاهان دارویی در صدد شناسایی داروهای نادر گیاهی و راه اندازی واحدهای داروسازی گیاهی بوسیله دانش آموختگان دانشگاهی و بخش خصوصی برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی هستیم .
دکتر زاد شکوریان افزود : تلاشهای زیادی از سوی بخش خصوصی برای توسعه و بهره برداری از گیاهان دارویی در مراغه آغاز شده است و امکان صادرات داروهای گیاهی به صورت دارو و گیاه به کشورهای مختلف وجود دارد .
رئیس دانشگاه مراغه افزود : حدود 700 سال پیش یکی از بزرگترین رصدخانه های روز دنیا در شهر مراغه از سوی خواجه نصیرالدین طوسی ساخته شده است و این شهر به عنوان یکی از مراکز تحقیقاتی علم ستاره شناسی و نجوم در بین دانشمدان قدیم و جدید شناخته شد و در این راستا دانشگاه مراغه بدنبال راه اندازی دانشکده نجوم بوده و طرح علمی آن نیز از سوی استادان دانشگاه مراغه تدوین و مجوز های لازم نیز اخذ شده است و دانشگاه مراغه درصدد راه اندازی دانشکده نجوم و احیاء رصدخانه تاریخی مراغه است .
حسین آزارشی از مدیران سابق سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور نیز گفت : اگر سرمایه گذاری کلان در حوزه خشکبار شهرستان مراغه انجام شود می توان روزانه چند میلیارد تومان انواع خشکبار مرغوب مراغه و دامنه های سهند را به بازارهای مصرف کشورهای مختلف صادر کرد .
آزارشی افزود : بدلیل پر آب بودن و آب و هوای کوهستانی مناسب و زمین های حاصلخیز و باغات پر از میوه ، محصولات و فرآوریهای کشاورزی و باغی این منطقه بسیار کیفی بوده و هر گونه سرمایه گذاری در این حوزه بویژه صنایع تبدیلی و خشکبار می تواند درآمدهای سرشاری را نصیب کشور نماید و اخذ نشان های استاندارد کشورهای اروپایی از سوی تولیدکنندگان و صاحبان واحدهای صنایع تبدیلی و خشکبار مراغه موید این مطلب است .
قادر جویا ، رئیس شورای اسلامی مراغه نیز می گوید : برای ساماندهی تولید و صادرات خشکبار مناطق دامنه های سهند و مراغه ، عجب شیر ، بناب ، آذرشهر ، میاندوآب ، شاهین دژ و ... طرح جامع ایجاد اولین بازار خشکبار کشور و اولین بازار آرد و غلات و حبوبات تصویب شده و با اختصاص زمین از سوی شورای شهر این شهرک ها برای عرضه بخشی از خشکبار و حبوبات و غلات و آرد کشور راه اندازی خواهد شد.
علاوه بر آن تلاش می کنیم اتوبان مراغه – هشترود افتتاح شود تا بتوان محصولات کشاورزی و خشکبار روستاهای مسیر مراغه – هشترود را به این بازارها منتقل کرد .
وی گفت : مراغه از لحاظ تعداد و تنوع اماکن و آثار باستانی و تاریخی زبانزد عام و خاص است و بخشی از بودجه شهر ، در مراغه سالانه با همکاری میراث فرهنگی برای مرمت و احیاء آنها هزینه می شود و علاوه بر آن با کشف منطقه فسیلی در شهرک ولی عصر مراغه درصدد تبدیل این منطقه به یکی از مراکز جذب گردشگری هستیم .
جویا گفت : کمک به توسعه دانشگاه مراغه ، توسعه زیربناهای عمرانی و توجه به بحث گردشگری و جذب سرمایه گذاری از برنامه های شورای اسلامی شهر است .
شهردار مراغه نیز گفت : تاکنون نزدیک به 5 هزار میلیارد ریال طرح سرمایه گذاری بخش خصوصی برای اجرای طرح های مهم عمرانی و گردشگری جذب شده است که ساخت تله کابین ، اجرای اتوبان ، ساخت پارکینگ های طبقاتی و اجرای مجتمع های فرهنگی ، هنری و تجاری از آن جمله است .
نادر ابراهیمی افزود : تاکنون 21 طرح سرمایه گذاری با همکاری سرمایه گذاراران بخش خصوصی برای توسعه شهر تاریخی مراغه تصویب شده است که ساخت مجتمع های رفاهی و اقامتی در جوار رودخانه زیبای صوفی چای از آن جمله است .

Viewing all articles
Browse latest Browse all 13198

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>